Obavijesti

Sport

Komentari 28

Hajduk s 24 igrača na prozivci kreće po ''što bolje rezultate''

Hajduk s 24 igrača na prozivci kreće po ''što bolje rezultate''
13

Cilj je jasan, moram izvući najviše iz ove momčadi, napraviti maksimum s onim što mi je na raspolaganju, izjavio je trener Hajduka, Igor Tudor, na službenoj prozivci...

VIDEO

Službenom prozivkom, na kojoj se pojavilo 24 igrača, Hajduk je utrčao u novu sezonu, sezonu od koje svi očekuju ''što bolje rezultate'' ali bez konkretnije najave što bi to značilo.

Igrače je pozdravio sportski direktor Goran Vučević, zaželio im što manje ozljeda i što više dobrih treninga, nakon čega su igrači krenuli ka svlačionici, a trener Igor Tudor pred novinare. Prvi put nakon što je kažnjen sa šest utakmica zabrane vođenja momčadi u Koprivnici.

- Ne bih se želio vraćati unazad, ne bih ponovno analizirao ono što je bilo, okrenut sam budućnosti i željan rada. Cilj je jasan, moram izvući najviše iz ove momčadi, napraviti maksimum s onim što mi je na raspolaganju. Bilo kakve prognoze, mjesta koja ćemo zauzeti, što ćemo osvojiti... je vrlo teško i nezahvalno, jer prijelazni rok nije ni počeo, traje do 1. rujna, a mi smo već započeli s pripremama. To je stara, davno ispričana priča.

Predsjednica N.O. Branka Ramljak najavila je kako bi bilo lijepo ''ugurati se'' u Europsku ligu, što Tudor ne shvaća kao imperativ, nego kao želju.

- Ključna riječ je želja, predsjednik Brbić je to pojasnio. Ako je to cilj, izbaciti nekog Intera ili neki sličan klub, onda ja kao trener nemam tu što raditi. No znam da je to želja, a ne cilj i ja ću učiniti sve da je i ostvarim - kazao je trener Hajduka i dodao:

- Za sada svi ostaju na treningu, a eventualne odluke o odlascima ćemo bazirati na dovođenju igrača. Naravno, još nam se moraju priključiti i juniori, koji imaju produženi odmor zato jer su sve do nedavno bili u pogonu.

O željama Tudor nije želio puno govoriti.

- Reći ću samo da nam treba nekoliko igrača od vezne linije prema gore. Obrambeni dvojac, zajedno s Vršajevićem bio je naš temelj prošle sezone, tako da sam u tom dijelu apsolutno zadovoljan. Svi imaju isti tretman, onaj tko je bolji igra, tko je lošiji ispada. Druga momčad, koja će nastupati u trećoj ligi, je dobra ideja, jer će naši mladi igrači dobiti priliku da se nametnu. Ja tu ideju pozdravljam i radujem se, pogotovo ako uspiju ući u drugu ligu...

Upitan da kaže nešto o razlikama između početka prošle i ove sezone, Tudor se samo nasmijao:

- Rekao bi nešto, ali to bi bio naslov za vas, pa ću se suzdržati.... – kazao je Tudor, digao se i otišao na trening.

Popis prozvanih

Mislav Anđelković, Franko Andrijašević, Marko Bencun, Filip Bradarić, Mijo Caktaš, Sandro Gotal, Ivo Grbić, Matej Jonjić, Goran Jozinović, Lovre Kalinić, Tomislav Kiš, Jean Evrard Kouassi, Anton Maglica, Mario Maloča (c), Dino Mikanović, Antonio Milić, Goran Milović, Zoran Nižić, Tomislav Puljić, Dante Stipica, Fabjan Tomić, Ivan Tomičić, Ivan Anton Vasilj, Josip Vuković.

Osvrnuo se Tudor i na utakmicu hrvatske reprezentacije s Brazilom.

- Što se tiče naše reprezentacije, ja sam uvijek optimist. Brazil je veliki favorit, ali i mi imamo svoje adute. Sad kad smo tamo, ne smijemo se time zadovoljiti. Imamo igrače u najboljim godinama igrače koji imaju iskustva nastupa na velikim natjecanjima, što nam daje nadu da možemo napraviti velike stvari. Brazil ima veliki pritisak a za sada me nisu posebno dojmili. Lijepo je igrati utakmicu u kojoj nitko ništa ne očekuje, a možemo nešto napraviti. U slučaju remija ili pobjede ta će utakmica utjecati na daljnji tijek prvenstva, u slučaju poraza neće utjecati baš ništa. Znači da možemo puno dobiti, ali ne možemo puno izgubiti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom