Obavijesti

Sport

Komentari 827

Osječani slavili nakon čak šest utakmica: Za gol bolji od 'bilih'

Osječani slavili nakon čak šest utakmica: Za gol bolji od 'bilih'
6

Odlično su prvo poluvrijeme odigrali nogometaši Osijeka, a u nastavku je Hajduk bio puno bolji. No, uspjeli su se tek približiti golom Livaje pa su Bjeličine trupe na Gradskom vrtu ostavile tri boda

U derbiju 7. kola HNL-a Osijek je na svom terenu svladao Hajduk sa 2-1 (2-0). Osijek je poveo sa 2-0 u prvom poluvremenu golovima Marina Leovca (23) i Diona Drene Belje (41-11m), a u nastavku je Hajduk smanjio preko Marka Livaje (73-11m).

VIDEO Leovac zabio prvijenac, Beljo i Livaja pogodili iz penala
VIDEO Leovac zabio prvijenac, Beljo i Livaja pogodili iz penala

Osječani su do prve prvenstvene pobjede nakon gotovo mjesec i pol dana i 1. kola kada su bili uspješniji od Gorice stigli na rilima mađarskog veznjaka Laszla Kleinheislera koji je bio najzaslužniji za oba pogotka iako se nije upisao u strijelce. Kleinheisler je u 23. minuti prihvatio dugo proigravanje Škorića u kaznenom prostoru Hajduka te potom odlično povratnom loptom uposlio Leovca koji je sa vrha kaznenog prostora prizemnim udarcem pogodio bliži kut. 

POGLEDAJTE VIDEO: Koreografija Torcide

Pokretanje videa...

Koreografija Torcide protiv Vitorije VIDEO

Pred kraj prvog poluvremena Kleinheisler je dobio loptu na rubu kaznenog prostora, s nekoliko varki "vagao" svoje čuvare sve dok Grgić nije krenuo preagresivno na njega i pogodio ga po nozi pa je sudac Čuljak pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Beljo.

Osijek i Hajduk sastali se u 7. kolu SuperSport HNL-a

Hajduk je svoju najbolju priliku u prvom poluvremenu imao još kod rezultata 0-0 u 16. minuti kada se Livaja izborio za loptu na desnom krilu i povratnom loptom pronašao Biuka u srcu kaznenog prostora, no udarac mladog krilnog napadača sjajno je zaustavio Ivušić. Reprezentativni vratar Osijeka bio je najzaslužniji što je njegov sastav u drugom poluvremenu sačuvao prednost iako su na strani domaćih u dva navrata bili i milimetri zbog kojih su poništeni golovi Sahitija i Mlakara zbog zaleđa.

Bivši klub i HNS poslali poruku podrške Livaji: Slomljeni smo, sve naše misli su s tobom...
Bivši klub i HNS poslali  poruku podrške Livaji: Slomljeni smo, sve naše misli su s tobom...

U 53. minuti odlično su kombinirali Krovinović i Melnjak, potonjem je u presudnom trenutku ipak malo pobjegla lopta pa mu je Ivušić uspio ući u udarac. Dvije minute potom Sahiti je zabio gol, ali pregledom putem VAR-a je procijenjeno kako se radilo o zaleđu iako se po televizijskoj snimci to ne može zaključiti. Ivušić se istaknuo i sjajnom reakcijom na udarac Krovinovića u 70. minuti, ali nakon kornera je Leovac neoprezno udario po nozi Awaziema te je Hajduk dobio priliku iz kaznenog udarca, a siguran izvođač bio je Livaja.

Osijek i Hajduk sastali se u 7. kolu SuperSport HNL-a

I u 83. minuti tresla se mreža Osijeka, ali naknadno je procijenjeno kako je Čolina bio u zaleđu. Prvo je Ivušić iz neposredne blizine obranio upravo pokušaj Čoline, zatim je Elez pogodio vratnicu, a bi Mlakar iz trećeg pokušaja zakucao loptu u mrežu. Uslijedila je duža provjera nakon koje je zaključeno kako je Čolina bio u zaleđu.

Ovom pobjedom Osijek je skočio sa 10. na peto mjesto s osam bodova, dok je Hajduk ostao treći s devet bodova i dvije utakmice manje. Na čelu je Dinamo sa 19 bodova, pet manje ima drugi Slaven Belupo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
7. kolo HNL-a 21.05 , Gradski vrt, Osijek
Osijek
23' Leovac, 41' Beljo 11m
2 : 1
Hajduk
73' Livaja 11m
Sortiranje događaja
KRAJ

Nakon gotovo 11 minuta nadoknade uslijedio je kraj. Osijek je pobijedio Hajduk!

90'+10'

U stotoj minuti je Antonio Mance dobio žuti karton zbog udaranja laktom. 

90'+8'

Dobacio je Bjelica ljutito nešto vlastitoj klupi nakon što je Melnjak glavom pucao sa 16 metara, a onda je u velikoj prilici bio Sahiti, no još je bolje reagirao Ivica Ivušić! Dobio je za to poljubac u čelo od Lončara, a sad su grčevi uhvatili Jugovića.

90'+7'

Razmahao se Čulina u nastavku, a novi žuti karton dobio je Petar Brlek nakon starta na Fossatiju.

90'+5'

Na pola smo puta u nadoknadi, zaprijetili su gosti preko Sahitija, ali njegov je udarac lagano obranio Ivušić.

Komentari 827