Obavijesti

Sport

Komentari 25

Hajduk zadnja šansa? Bjelica u najgorem nizu nakon 9 godina

Hajduk zadnja šansa? Bjelica u najgorem nizu nakon 9 godina
7

Šest utakmica Osijek ne zna za pobjedu, točno mjesec dana. Takvu crnu seriju Nenad Bjelica nije iskusio dosad u Osijeku, kao ni u Dinamu ni u Poljskoj

Lokomotiva 1-2, Kizilžar (ili, kako Bjelica i dan danas govori: 'ona kazahstanska momčad') 0-2, Slaven Belupo 0-0, Istra 0-1, Varaždin 2-2, Dinamo 2-5. Je li dosta? Očito nije jer i nakon 'petarde' u Maksimiru retorika Osijekova trenera je ista:

- Očigledno smo u krizi i samo golovima i pobjedama možemo se vratiti. Samo rad i rad.

Pokretanje videa ...

U tjednu prije Dinama klupska mu je uprava izrazila podršku. Što je, prema Bjeličinim riječima, najviše značilo igračima, jer "oni čitaju sve to o meni i to im oduzima koncentraciju". U Maksimiru, na trenerov 51. rođendan, nije prošlo. A idući je na redu Hajduk...

Dinamo izdominirao u drugom poluvremenu i odnio pobjedu protiv Osijeka s 5:2

Osijek je, dakle, na tablici i dalje pri dnu, ima samo pet bodova u šest kola i Dinamo je debelo odmakao. Posljednji je put Osijek pobijedio prije točno mjesec dana, Kizilžar u Kazahstanu 2-1, a potom je Nenad Bjelica zagrebao u najdulji niz bez pobjeda u prvoligaškom društvu još od jeseni 2013. godine!

'Kad nanižete šest negativnih rezultata, momčad je u blokadi'
'Kad nanižete šest negativnih rezultata, momčad je u blokadi'
Slavlje Dinama nakon uvjerljive pobjede protiv Osijeka

Tada je vodio bečku Austriju te u Bundesligi i Ligi prvaka nanizao sedam susreta bez pobjede. To je 'preživio', a s klupe je otišao nakon četiri vezane utakmice bez pobjede u veljači 2014.

Trener Osijeka Nenad Bjelica održao je konferenciju za medije nakon utakmice protiv Dinama

Još je jednom u međuvremenu naslagao sedam susreta bez trijumfa, ali to je bilo u drugoligaškom društvu, na klupi Spezije, u listopadu i studenom 2015. U Lechu mu je rekordni niz bio pet bez pobjede, u Dinamu nije imao tih problema, a u Osijeku je najdublju krizu dosad imao u proljeće 2021. s četiri uzastopna susreta bez pobjede. Ali ta su četiri bila Varaždin, Dinamo, Rijeka i Gorica, nikakvi Kazahstanci, Slaven, Istra i Varaždin.

Slavlje Dinama nakon uvjerljive pobjede protiv Osijeka

U Gradskom će vrtu iduće nedjelje ugostiti Hajduk. Vjerojatno zadnja šansa da vrati naklonost navijača.