Obavijesti

Sport

Komentari 57

Hajdukov krvnik stiže na Rujevicu: Rijeka protiv Gzire!

Hajdukov krvnik stiže na Rujevicu: Rijeka protiv Gzire!

Maltežani su izborili susret s Rijekom nakon što su nakon jedanaesteraca izbacili Saint Juliju iz prvog pretkola. U prvom susretu u Andori bilo je 0-0, a u uzvratu na Malti 1-1

VIDEO

Prije dvije godine Gzira je napravila neviđenu senzaciju i izbacila Hajduk iz prvog pretkola Europske lige, a sada će pokušati pomrsiti planove još jednom hrvatskom klubu.

Pokretanje videa...

01:37

Rijeka je jedina od naših predstavnika do posljednjeg trenutka čekala protivnika u drugom pretkolu Konferencijske lige, a nakon rezultata u uzvratnim susretima prvog pretkola, jasno je kako će to biti Gzira United.

Maltežani su teškom mukom iz prvog pretkola izbacili Saint Juliju s Andore. U prvom susretu u Andori bilo je 0-0, a u uzvratu na Malti 1-1. Da je kojim slučajem još na snazi pravilo gola u gostima, Saint Julia bi slavila prolazak dalje, ali kako je to pravilo ukinuto, ova dva kluba su morala igrati produžetke. Tamo nije golova pa su penali odlučili putnika u drugo pretkolo. 

Tragičar za momčad iz Andore bio je Nimani koji je promašio penal odmah u prvoj seriji. Svi igrači Gzire su bili precizni, kao i preostali izvođači Saint Julije, a Borg je posljednjim jedanaestercem odveo svoju momčad na Rijeku.

Prvi susret igrat će se 22. srpnja na Malti, a uzvrat je tjedan dana poslije na Rujevici. 

Rijeka će biti ogroman favorit, ali bio je i Hajduk prije dvije godine, pa znamo što se dogodilo. Hajdukov poraz bi trebao biti pouka za Tomićevu momčad.

Tada je momčad s Malte napravila neviđeno čudo. U prvom susretu Splićani su slavili 2-0 i izgledalo je kao da je drugo pretkolo Europske lige u džepu. To je bilo praktički sigurno nakon što je Jradi zabio za 1-0 u uzvratnom susretu na Poljudu, no tada se dogodilo drugo poluvrijeme koje nitko u Hajduku i dan danas ne zna objasniti. 

Gzira je zabila tri gola i senzacionalno prošla dalje zbog golova u gostima (3-3). Junak je bio stanoviti Hamed Kone kojeg, na riječku sreću, više nema u Gziri. Maltežani su tada zadali težak udarac Hajduku odmah na početku sezone i u konačnici 'smijenili' tadašnjeg trenera Sinišu Oreščanina.

Sada će taj isti klub pokušati napakostiti i Rijeci.

Što se tiče ostalih rezultata, hrvatski susjedi se nisu baš proslavili. Široki Brijeg je u prvoj utakmici slavio s 3-1 protiv albanskog Vllaznia, ali svejedno nije prošao u drugo pretkolo. Albanci su u uzvratu iskoristili kikseve bh. momčadi, pobijedili 3-0 i prošli dalje.

A još veću senzaciju, možda i najveću prvog pretkola, napravio je moldavski Milsami. Moldavci su u gostima srušili Sarajevo 1-0 i senzacionalno prošli u drugo pretkolo. Koeficijent na Milsami bio je 16.

Čast BiH obranio je Velež koji je nakon 2-1 u prvoj utakmici, s identičnim rezultatom slavio i na gostovanju kod Coleraina iz Sjeverne Irske te prošao dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome