Obavijesti

Sport

Komentari 32

Hajdukov Španjolac: Navijao sam za vas na SP-u u Rusiji

Hajdukov Španjolac: Navijao  sam za vas na SP-u u Rusiji
1

Navijao sam za vas na Svjetskom prvenstvu, otkrio nam je španjolski stoper 'bilih' Borja Lopez i dodao kako promjene u klubu i momčadi ne mogu biti opravdanje za Hajdukovu lošu sezonu

VIDEO

Utakmicu Hrvatske i Španjolske s nestrpljenjem je pratio i Hajdukov Španjolac Borja López (24), koji je u Splitu od ljeta 2017.

- Navijao sam za vas na SP-u kad smo ispali od Rusije - otkrio nam je stoper “bilih”, koji ne može biti zadovoljan Hajdukovom sezonom, ali ni svojim igrama:

 - Složio bih se da sam prošle sezone igrao bolje nego ove, no ukupan dojam ne ovisi samo o meni, nego o igri cijele momčadi i rezultatima. Ne mogu ni zamisliti da je sezona ovako loše počela, ali po meni nije u pitanju jedan razlog, nego više njih, a svi su utjecali na našu lošu formu i rezultate. Osobno smatram da su najviše utjecaja imale brojne promjene u klubu i momčadi, to nam je narušilo samopouzdanje i utjecalo na nas. No to naravno nije opravdanje, na terenu smo morali pokazati više, morali smo pobijediti u nekim utakmicama koje smo nesretno izgubili...  Sada se moramo skupiti i pokazati da nismo tako slabi kako sugeriraju rezultati, jer u nogometu je sve u rezultatima.

Hajduk ima dobar raspored u naredna tri kola, igraju protiv fenjeraša, a za kraj ih čeka derbi s Dinamom i kup ogled u Osijeku. 
- Fokusirani smo samo na svaku sljedeću utakmicu, da osvojimo što više bodova prije zime, kako bi napravili preduvjete da na proljeće krenemo po mjesto u Europi – kaže Lopez, koji vjeruje da je unatoč velikom zaostatku to i te kako moguće.
- Imamo priliku osigurati Europu preko kupa i preko prvenstva. Prerano je za odustajanje, no ponavljam, moramo to pokazati na terenu, ne samo pričati da ćemo to i napraviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve skupa dodatno je otežano bez pomoći navijača. 
- Nedostaje nam taj impuls s tribina, nedostaje nam pomoć naših navijača. Osobno bih radije igrao na gostovanju pred punim tribinama protivničkih navijača, nego pred praznim tribinama na domaćem terenu.

Iako u Hajduku razmišljaju o prodaji igrača s najvećim ugovorima, među kojima je i on, Lopez kaže da o odlasku ne razmišlja. 
- Glupo je sada pričati o tome jer sezona još uvijek traje, a imam i ugovor. Došao sam ovdje znajući kakva je povijest kluba, želio bih osvojiti nešto i bolje da sam koncentriran na to i igru, nego na transfer. Nadam se da će se na proljeće popraviti situacija jer je to dobro i za klub, i za mene.

Mnogi sportaši na društvenim mrežama redovito objavljuju fotografije iz provoda, kod Borje dominiraju fotografije i snimke treninga. Čak i u zimskim i ljetnim stankama.  
- Nikad ne odmaram, odabrao sam ovaj poziv i pošteno se prema njemu odnosim. Želim još dugo uživati nogometu i zato radim da budem maksimalno spreman. Osjećam se dobro, još uvijek sam mlad i nastojim se usavršavati na svakom treningu.

Na ruku mu idu i Vulićevi treninzi koje svi hvale kao zanimljive i raznovrsne. 
- Trener Vulić dobro govori španjolski, od prvog dana imamo dobru komunikaciju, rekao mi je što očekuje i imam njegovu podršku. Njegovi treninzi su stvarno zanimljivi, dobro se radi, najčešće s loptom, ali i na taktici, postavljanju, tehnici, ispravljanju nedostataka...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u