Obavijesti

Sport

Komentari 146

Kiš zabio prvijenac za Hajduk: Ovaj gol čekam godinu dana

Kiš zabio prvijenac za Hajduk: Ovaj gol čekam godinu dana
7

Hajduk je golovima Vukovića, Bencuna i Kiša u drugom poluvremenu pobijedio na Poljudu Zadar 3-0. Ovom pobjedom Splićani su došli do drugog mjesta na tablici

VIDEO

Navijači Hajduka napravili su u povijesti jako puno za svoj klub, no danas su napravili nešto novo – napravili su zamjenu. 

Igrala se 58. minuta, na semaforu je svijetlilo 0:0, a Mišo Krstičević je nakon Maglice u igru uveo Bencuna. Najprije sa sjevera, a onda i cijelim stadionom razlijegali su se zvižduci. Ne Bencunu, nego treneru Krstičeviću koji je opet preskočio mladog Tomislava Kiša, koji se dugo zagrijavao. 

Zvižduci su se uskoro pretopili u skandiranje "Kiš, Kiš, Kiš..." i "Jaaavi see" da bi nakon podignute ruke mladog napadača stadion proključao. Krstičević nije imao izbora, morao je povući i treću zamjenu. I čim je Kiš došao do aut linije, stadion je ustao na noge, a u tom je trenutku Ivan Vuković zabio prvi gol. 

- Dovoljno je da Kiš dođe blizu terena i Hajduk zabija – našalio se jedan gledatelj. 

Prvi gol otvorio je do tada solidnu obranu Zadra, vrlo brzo zabio je i Bencun za 2:0, da bi konačan rezultat postavio Tomislav Kiš, koji je postigao prvi gol u dresu Hajduka. 

- Prekrasan je osjećaj, hvala treneru i Torcidi , najbolji su navijači na svijetu. Ovaj gol čekam godinu dana, poklanjam ga navijačima i svojoj obitelji - kazao je sretni strijelac, koji je do utakmice sa Zadrom upisao svega 14 prvenstvenih minuta u dresu Hajduka. 

Vjerojatno nitko prije njega nije ovako brzo postao ljubimac Torcide. 

- Kiš je budućnost Hajduka, zaslužio je da uđe, da igra i zabija. To se od njega i očekuje... – kazao je Krstičević. 

Premda su ostali igrači Hajduka ostali u sjeni mladog Kiša, još dvojica zaslužuju da ih se posebno istakne. Ivan Vuković koji je postigao prvi gol, te Anton Maglica, čijim je ulaskom krenulo sve na bolje za Hajduk. Dva puta pogodio je okvir gola a svojim je prodorima sijao paniku u zadarskoj obrani.

- Prepustili smo inicijativu Hajduku i čekali ih na kontre, no primili smo gol iz naše pogreške i to nas je skupo stajalo. Digli smo se, sada izgledamo kao momčad, ali i individualne greške nas skupo koštaju - kazao je trener Zadra Ferdo Milin, čiji su momci imali tri lijepe prigode, no nisu ih iskoristili. 

Trener Hajduka Krstičević zadovoljan je nakon tri uzastopne pobjede. 

-  Mi smo za dva koplja spremniji od svih u Hrvatskoj, možemo pritiskati i stvarati šanse. Ponekad to i ne da ploda ali to je način kojim Hajduk mora ići. Nedostaje još tehnike i taktike, te preciznijih pasova, no to je budućnost – zaključio je Krstičević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju