Obavijesti

Sport

Komentari 46

Hajdukova dica: Bi li s njima Splićani opet postali prvaci?

Hajdukova dica: Bi li s njima Splićani opet postali prvaci?

Kada se podvuče crta, Hajduk je na ovoj osmorici zaradio 27,2 milijuna eura (bez postotaka u kasnijim transferima). Danas svi vrijede kudikamo više i da u nekoj fikciji svi opet obuku Hajdukov dres, bi li opet titula prvaka stigla na Poljud?

VIDEO

Ivan Perišić, Lovre Kalinić, Nikola Vlašić, Toma Bašić, Josip Juranović, Mario Pašalić, Domagoj Bradarić i Ivo Grbić. Makar je Toma Bašić u opisu fotografije na svom Instagramu napisao, uopće nije bio problem pogoditi što je zajedničko ovoj osmorici. 

Nekad su u dresu Hajduka trčali Poljudom, a danas u dresu reprezentacije koja od 20:45 dočekuje Portugal. Neki su u oba dresa ostavili veći i manji trag.

POGLEDAJTE VIDEO: Toma Bašić trenira u karanteni

 

Pokretanje videa...

Toma Bašić trenira u karanteni 01:11

Primjerice, Ivan Perišić (31) još u tinejdžerskim godinama otišao je u Sochaux, ali je zato među postrojenima ostvario zasad najzapaženiju reprezentativnu karijeru. Danas izgleda nevjerojatno da su Splićani na jednom od najboljih hrvatskih nogometaša i osvajaču Lige prvaka inkasirali tek 360 tisuća eura.

Lovre Kalinić (30), posve suprotno, odigrao je 130 utakmica za Hajduk čiji je bio i kapetan, a s Poljuda je za 3,10 milijuna eura prešao u belgijski Gent. Bio je hrvatska jedinica, a danas je daleko od prvog plana makar ga Zlatko Dalić i dalje zove.

Nikola Vlašić (23) najunosniji je posao u povijesti splitskog kluba koji je zaradio 10,8 milijuna eura koliko je platio Everton. Niksi, danas gotovo nezamjenjivi dio "Vatrenih", 120 puta nastupio je za svoj matični klub. S 18 godina Vlašić je bio najmlađi kapetan Hajduka, dok nešto kasnije to nije postao Bradarić.

Toma Bašić (23) na mala je vrata stigao u Hajduk iz zagrebačkog Rudeša, a napredovao je sve do razine na kojoj je danas dio udarne postave francuskog Bordeauxa (3,5 mil eura platili) i jedna od Dalićevih opcija za vezni red u kojem je veliki uspjeh uopće biti zamjena. Bašićeva lijeva noga 11 je puta oduševila Hajdukove navijače kroz 75 utakmica.

HNK Hajduk - HNK Cibalia

Josip Juranović (25) posebna je priča. Dečko koji je preko zagrebačke Dubrave postao kapetan Hajduka, koji je svojim zalaganjem osvojio srca i zadržao se na koncu više od pet godina uz 165 odigranih utakmica. Ljetos ga je uzela varšavska Legia za 400 tisuća eura.

HNK Hajduk - Everton

Za Marija Pašalića (25) svi Hajdukovi navijači vjerojatno će vam reći samo dvije riječi - Hajdučko srce. I danas, kada je u Atalanti, ne zaboravlja iskazivati svoju ljubav prema Hajduku i ako bismo nekog morali odabrati za koga mislimo da će sigurno još barem jednom zaigrati za Hajduk, to je Pašalić. Premda je skupio tek 38 nastupa. Nevjerojatno zvuči da je prošlo već šest godina otkako ga je za 2,5 milijuna eura kupio Chelsea.

HNK Hajduk - NK Hrvatski Dragovolja

Domagoj Bradarić (20) ulazi među najveće transfere Hajduka koji je zaradio 6,5 milijuna eura, koliko je platio Lille. Igrački također nije ostavio dubok trag na Poljudu odigravši svega 25 utakmica premda je postao najmlađi kapetan u povijesti. Danas se pretvara u najboljeg lijevog beka reprezentacije.

Zagreb: Rudeš ugostio Hajduk u 34. kolu HT Prve lige

Ivo Grbić (24) još je jedna pogreška u procjenama splitskog kluba koji ga je pustio u Lokomotivu, a Grbić se tamo prometnuo u reprezentativni kalibar i novog golmana Atletico Madrida. S Poljuda je otišao uz tek deset nastupa.

Hajduk-Istra 1961

Kada se podvuče crta, Hajduk je na ovoj osmorici zaradio 27,2 milijuna eura (bez postotaka u kasnijim transferima). Danas svi vrijede kudikamo više i da u nekoj fikciji svi opet obuku Hajdukov dres, bi li konačno titula prvaka stigla na Poljud? 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-0: Mudražija i Šotiček nokautirali Rijeku! Ori se 'Dinamo, Dinamo'
SUSRET 32. KOLA HNL-A

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-0: Mudražija i Šotiček nokautirali Rijeku! Ori se 'Dinamo, Dinamo'

Lokomotiva cijelu sezonu igra sjajan nogomet i Rijeku čeka jako težak zadatak vratiti se na vrh HNL-a. Pogotovo jer se momčad Silvija Čabraje bori s Osijekom za jedino preostalo mjesto koje vodi u Europu

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige