Obavijesti

Sport

Komentari 9

Hajdukovi juniori uvjerljivi kod prvaka Albanije; Budimir: Bili su jako neugodni i agresivni

Hajdukovi juniori uvjerljivi kod prvaka Albanije; Budimir: Bili su jako neugodni i agresivni

Juniori Hajduka slavili su protiv albanske Apolonije u prvoj utakmici drugog kola Lige prvaka mladih s 3-0. Albanci su prijetili u prvom poluvremenu, ali Buljan je sjajno branio

Juniori Hajduka u prvoj su utakmici 2. pretkola Lige prvaka mladih kao gosti svladali albansku Apoloniju u Fieru s 3-0 (1-0).

Strijelci za Hajduk bili su Vrcić (28), Antunović (54) i Brajković (63).

Na teškom terenu pred više od 4000 navijača Hajduk je napravio veliki posao pa bi uzvrat za tjedan dana trebao biti tek formalnost u Splitu.

Albanci su u više navrata opasno prijetili u prvom poluvremenu, ali golman Buljan imao je odličan dan i spašavao loše reakcije splitske obrane.

Nakon gotovo pola sata igre Hajduk je poveo golom Vrcića nakon udarca iz kuta, a vodstvo udvostručio početkom nastavka. Vrcić je bio asistent, a usamljeni Antunović s pet metara glavom samo proslijedio loptu u mrežu.

Pitanje pobjednika riješio je Brajković desetak minuta kasnije nakon prodora Vrcića. Nogometaši Apolonije u sudačkoj nadoknadi pogodili su stativu.

Trener Marijan Budimir nakon pobjede protiv teškog protivnika prokomentirao je utakmicu. 

- Mislim da je rezultat veći nego što su zbivanja na terenu bila. Čestitam stožeru i svim igračima. Susreli smo se s jako neugodnim protivnikom koji igra jako specifično. Jako su agresivni i publika ih nosi. Morali smo igrati na drugačiji način. Preskakali smo koji put veznu liniju, ali smo se uspjeli snaći. 

Milan srušio Dinamo u Kranjči, 'modri' sad ne ovise sami o sebi
Milan srušio Dinamo u Kranjči, 'modri' sad ne ovise sami o sebi

Gol zabili iz prekida

- Prekidi su naše veliko oružje i to uvježbavamo na treninzima. Znali smo da su fizički malo niži, ali su jako žilavi. Znali smo da će to biti naša šansa. Preuzeli su dominaciju između 20. i 35. minute i živjeli smo na rubu. Nažalost, igrači me nisu čuli te smo se morali malo smiriti, a mi smo unijeli nervoze. Sreća nas je pomazila. U drugom poluvremenu smo se dogovorili da promijenimo formaciju, Branili smo se s pet kako bi neutralizirali njihove bekove - kazao je Budimir. 

Uzvratna utakmica je u Splitu

- Polako, imamo utakmicu u prvenstvu protiv Cibalije i prvo ćemo o tome razmišljati. neke igrače ćemo odmoriti i dati priliku onima koji su manje igrali. bilo je i par prisilnih promjena jer su obnovili stare ozljede, ali nadam se da nije ništa strašno - zaključio je. 

Igrač utakmice bio je Borna Buljan koji je zadovoljan susretom u Albaniji. 

- Odigrali smo dobru utakmicu. Nakon prvog gola su nas malo stisli, ali smo u nastavku zabili dva gola i mirno riješili utakmicu. Slijedi puno utakmica, ali sreća imam dugačak roster igrača tako da ćemo biti spremni - kratko je prokomentirao Borna Buljan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
JUNIORSKA LIGA PRVAKA, 2. KOLO 14:00 , FIER
Apolonia
0 : 3
Hajduk
Vrcić 28', Antunović 55', Brajković 63'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj! Hajduk je pobijedio 3-0 u prvoj utakmici i uzvrat bi u Splitu trebao biti samo formalnost.

90+4'

Mogao je Maksuti dati kakvu-takvu nadu za uzvrat, ali stativa je spasila Hajduk u sudačkoj nadoknadi.

90'

Još četiri minute nadoknade.

83'

Dvostruka izmjena kod Hajduka, Brajković i Jurić-Petrašilo su izašli, a ušli Duić i Pavić.

76'

Gužva u 16-ercu Hajduka, udarac domaćih završio je u bloku gostiju i u korneru. Pokušao je i Trifoni u nastavku, Buljan to kupi.

Komentari 9