Obavijesti

Sport

Komentari 61

Vukušić: Želimo Dinamo u 1/4 finalu, pušemo im za vratom...

Vukušić: Želimo Dinamo u 1/4 finalu, pušemo im za vratom...
7

Hajduk se plasirao u četvrtfinale Kupa nakon 3-2 pobjede protiv Karlovca u Splitu. Dva gola za 'bile' zabio je Ante Vukušić, prvijenac Sarić, za goste Ivičić i Štefančić

VIDEO

Lakše nego što to konačan rezultat 3-2 govori Hajduk se plasirao u četvrtfinale hrvatskog Kupa. Imali su "bijeli" kontrolu gotovo tijekom cijele utakmice, golovima Sarića i dva puta Vukušića vodili 3-0, no Karlovac je u sudačkoj nadoknadi stigao do 3-2.

- Želimo Dinamo u četvrtfinalu jer se mi dižemo u formi, pušemo im za vratom, a njih čekaju teške utakmice u Ligi prvaka - rekao je Vukušić koji rezonira kako bi do trofeja ionako morali dobiti Dinamo pa je bolje da to obave dok se "modri" još više zanimaju Ligom prvaka nego domaćim natjecanjima. Jer na proljeće će Dinamo biti motiviraniji, odmorniji i koncentriraniji nego sada.

- Hajduk je danas bio kompletan. Očito su željeli napokon dobiti Karlovac i srušiti neugodnu tradiciju, a mi smo odmarali pet, šest standardnih igrača jer nam je puno važniji subotnji ogled sa Šibenikom - rekao je gostujući trener Damir Petravić i dodao kako ni sa kompletnom momčadi vjerojatno ne bi napravio više jer bi Hajduk ubacio u višu brzinu i pobijedio.

Zadovoljan je bio Balakov, prvih 45 minuta bilo je jedna od najboljih Hajdukovih predstava ove sezone, no u nastavku su njegovi igrači malo pokvarili dojam. Naprije u 69. minuti, Andrić je uposlio usamljenog Ivičića pred Kalinićevim golom za 3-1, a onda  je u sudačkoj nadoknadi Štefančić glavom matirao Hajdukovog golmana za 3-2.

- Ovo je tipična Kup utakmica. Znali smo da su one drugačije od prvenstvenih. Morali smo ranije zatvoriti utakmicu. Ali ja sam zadovoljan. 

Nekoliko zanimljivih situacija vidjeli su gledatelji na Poljudu, štoviše aktivno sudjelovali u njima. Mladi Kukoč ušao je u 70. minuti i pobrao salve zvižduka, a zviždukom je popraćen i svaki njegov dodir s loptom. Navodno je riječ o tome kako je Kukoč prije 15-ak dana izjavio da je bio spreman potpisati za Dinamo da mu Hajduk nije ponudio ugovor te kako su ga "modri" skautirali dok je igrao u Dragovoljcu.

Salve zvižduka dobio je i Ahmad Sharbini zato što nije pustio brata Anasa da puca penal pa je i on, baš kao i brat, nekoliko kola ranije, promašio penal. 

- Ako se njih dvojica ne razumiju i ne mogu dogovoriti tko će pucati penal, tko onda može? - nasmijao se Balakov i dodao:

Morali smo ranije zatvoriti utakmicu, ali zadovoljan sam, trener Hajduka Krasimir Balakov

- Ne mislim da imamo problem s penalima. Bio bi problem da smo zbog toga izgubili utakmicu. A što se tiče zvižduka Kukoču, ne razumijem zašto mu zvižde, ali mi nije drago da Hajdukovi navijači zvižde bilo kojem igraču Hajduka. 

"Bijele" su do pobjede opet nosili razigrani Anas Sharbini, dvostruki strijelac Vukušić te Marin Tomasov što je obradovalo Balakova.

- Najvažniji je kontinuitet dobrih igara, zadovoljan sam kao njihov trener onim što sam vidio. 

Ostat će i nerazjašnjeno kako je Hajduk prije 20-ak dana prosuo dva prvenstvena boda u Karlovcu, a sada se poigrao sa simpatičnim gostima kojima je, da je to htio, mogao zabiti bar još tri, četiri gola. Ne vjerujemo da su samo financijski razlozi Karlovčana razlog ovolikoj dominaciji Hajduka. 

- Kratko sam s ovim momcima, no vidim da su u grču. I da su im glave teške. Teško je igrati i biti profesionalac, a šest mjeseci ne primiti plaću - rekao je trener gostiju Petravić.

Kup, osmina finala:

Hajduk - Karlovac 3-2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...