Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Vaha: Sammir će pucati penal i u Bruggeu ako nam ga dosude

Vidio sam da nam je lakše igrati u gostima, vidio sam zrelost u igri, kazao je Vaha uoči puta u Belgiju na susret s Club Bruggeom u četvrtom kolu Europske lige

AFP/PIXSELL
Foto: AFP/PIXSELL
5 komentara

Znam da vi PAOK i Brugge oslikavate kao neuspjeh, ali mi smo imali toliko nesreće. Nadam se da će nam se vratiti sreća pa da i mi iz 'nešanse' zabijemo gol. Brugge je bolji i iskusniji od nas, ali to je bio i Villarreal. Tu smo si mi napravili 'medvjeđu' uslugu, jer smo pobijedili igrom na visokom europskom nivou. To sada nije realna slika, bit će za godinu, dvije, osvrnuo se Dinamov trener na dosadašnje utakmice u Europskoj ligi i samim time najavio utakmicu s Bruggeom u četvrtak. Pobjeda je već ukalkulirana?

- Ma kakvi ukalkulirana! Pripremam ih za pobjedu, i to bi bio podvig, ali ni bod nije loš. To je naš najjači suparnik, a mi smo u Zagrebu pokazali neke limite, tehničke i taktičke. Dopustili smo da nas ugroze i dezorganiziraju. Još nismo efikasni, imali smo mi pet, šest šansi, ali ništa. Evo, baš sam gledao onu Tomečakovu priliku i umjesto da napravi lažnjak i puca lijevom, on puca odmah - iscrpan je Vaha.

U svoje igrače pokušava usaditi 'mangupluk', toliko potreban tim mladim igračima za prezimljavanje u Europi. 

- Da, svaki dan od prvog dana ih učim tome, ali to ne ide brzo. Za to treba dobra škola. Ne znam koliko sam u tome uspio. Nogometni ciklus u kojem se to sve treba usvojiti traje četiri godine, a ja sam tu tek 72 dana - počeo je Vaha, na što ga je netko prekinuo:

- Ima jedna pjesma 72 dana.

- Da, ja lijepo pjevam, ali me ružno čuti - našalio se Halilhodžić te nastavio:

- Ponosan sam na pravi radni ambijent, to mi je najveća pobjeda. Kad hodam ovim tunelima po stadionu kakav god da je i čujem pjesmu igrača, znam kakav je odnos između njih i tu me ne mogu prevariti.

Problem bi u Belgiji mogao nastati ako sudac pokaže na bijelu točku. Za Dinamo. Tko će pucati? Sammir je u Zagrebu promašio, hoće li u Bruggeu dobiti novu priliku?

- Pucat će ako će biti spreman. Pa i ona lopta je mogla završiti u mreži. Sjećam se prve godine u Nantesu, imali smo 16 stativa, neće pa neće. Možda nam uđe neki udarac s 20-ak metara, to našoj igri nedostaje. No vidio sam zrelost u našoj igri, vidio sam da nam je lakše igrati u gostima - najavio je u pozitivnom tonu Vaha utakmicu s Bruggeom.

Naši partneri pišu
Message