Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
58 komentara

Halilhodžić za 24sata: "Moj je Alžir Fiat, a Brazil - Ferrari"

Za Njemačku sam se pripremao četiri dana. Svaki dan po 20 sati. Snimio sam ih do svakog i najsitnijeg detalja. Pogledao sam njihovih posljednjih pet-šest utakmica...

REUTERS/Pixsell
Foto: REUTERS/Pixsell
58 komentara

Nakon prvenstva odmaram se u Makarskoj. Bit ću ovdje do petka, a onda putujem u Pariz na sastanak i pregovore s jednim velikim svjetskim klubom. Naravno, i dalje pozorno pratim što se događa u Brazilu.

Svi su nas hvalili nakon partije protiv Njemačke. Istina, izgledali smo jako dobro, samo da je bilo malo više sreće. Ja sam protiv Njemačke vodio momčad koja je Fiat, a Brazil je ipak Ferrari. Bit će teško bez Neymara jer je to igrač koji pravi razliku, ali Brazilci imaju još nekoliko sjajnih pojedinaca.

Za Njemačku sam se pripremao četiri dana. Svaki dan po 20 sati. Snimio sam ih do svakog i najsitnijeg detalja. Pogledao sam njihovih posljednjih pet-šest utakmica. Zatim sam održao sastanak sa svakim igračem pojedinačno, poslije toga po grupama i pozicijama, a onda i kolektivni. 

Znao sam što mogu očekivati od svakog njemačkog igrača. Koji igrači traže širinu, a koji dubinu. Branili smo se kolektivno, ali na 30 metara od našega gola prelazili smo na striktno markiranje. 

Vidio sam da Njemačka na Mundijalu ima najviše dodavanja, ali da najmanje pokušava driblati. Razlog za to može biti i to što ipak igra puno igrača iz Bayerna, a oni su s Guardiolom ipak poprimili neke manire Barcelone. Zbog toga Lahm i Kroos imaju po 115 dodavanja na utakmici.

Mogao bih i dalje o tome kako igrati protiv Njemačke, ali to bi valjda trajalo dva dana. Možda vam se čini jednostavno, ali vjerujte mi da nije nimalo.

Naši partneri pišu
Message