Obavijesti

Sport

Komentari 35

Halilović prije Eura: Moramo se ugledati na 'vatrene' iz Rusije

Halilović prije Eura: Moramo se ugledati na 'vatrene' iz Rusije
1

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija će u utorak, 18. lipnja, započeti svoj put na Europskom prvenstvu za mlade utakmicom protiv Rumunjske. Kapetan i trener 'mini vatrenih' spremni su za pohod na plasman na OI

VIDEO

Jako se dobro radilo kroz pripreme, atmosfera je dobra, pozitivna, ne muči nas previše ozljeda i svi su spremni dati 100 posto u prvoj, možda i najvažnijoj utakmici. Moramo se ugledati na 'vatrene' iz Rusije, kako su bili motivirani i dali sve od sebe za svoju domovinu i ljude u Hrvatskoj, rekao je kapetan mlade reprezentacije Alen Halilović u najavi Eura.

Hrvatska U-21 reprezentacija otvara Europsko prvenstvo u Italiji i San Marinu u utorak od 18:30 protiv vršnjaka iz Rumunjske. Prva utakmica na velikim natjecanjima uvijek je važna za moral ekipe.

Jednog je htio Mourinho, drugi je mali od Maradone s Karpata
Jednog je htio Mourinho, drugi je mali od Maradone s Karpata

- Već sam s dvije generacije imao priliku igrati na ovom stadionu u San Marinu. Uvijek smo pobjeđivali i nadam se da ćemo tako nastaviti, bez obzira što će na Europskom prvenstvu biti znatno teže. Teren je odličan i na nama je igrati onako kako znamo - rekao je Halilović, a dodao izbornik Gračan:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Rumunjska je izrazito kvalitetna momčad, prošla je kvalifikacije bez poraza te izbacila i Portugal, a sedmorica igrača već su im članovi seniorske reprezentacije. Sjajna su generacija s izuzetnim pojedincima, a posebno su opasni u improvizaciji. Imaju pravi nogometni duh te trebamo biti oprezni, igrati sa što manje grešaka. I mi i Rumunji volimo posjed lopte i nadmudrivanje na terenu.

Velika je želja hrvatskih reprezentativaca plasman na Olimpijske igre, a za to im je potrebno izboriti polufinale Eura.

- Olimpijske igre nisu najveći nogometni događaj, ali su najveći sportski događaj. Svi imaju veliku želju upoznati najbolje sportaše na Olimpijskim igrama i svi su motivirani. Pokušat ćemo ostvariti taj cilj, no tu je 12 sjajnih reprezentacija i to nije nimalo lak zadatak. Posreći li nam se, možda iskusim Olimpijske igre i kao trener - objasnio je Gračan. 

Njihovi stariji kolege su na SP-u u Rusiji napravili iznenađenje za mnoge, a sve to uz veliko zajedništvo kako na terenu, tako i izvan njega. Kako sami ističu, bit će teško, ali i 'mini vatreni' žele ostati upamćeni.

- Neprestano komentiramo da nam zvijezda vodilja kroz turnir treba biti zajedništvo A-reprezentacije iz Rusije, na terenu i van njega. Uz to dolaze i rezultati - završio je izbornik mlade reprezentacije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet