Obavijesti

Sport

Komentari 16

Hamilton najbrži uoči 1. utrke sezone, Ricciardo razbio bolid!

Hamilton najbrži uoči 1. utrke sezone, Ricciardo razbio bolid!
1

U petak je počeo prvi trkaći vikend u novoj sezoni Formule 1. Na prva dva slobodna treninga najbrži je bio Hamilton, dok je Vettel iznenadio na trećem. Ipak, "pole position" ide Britancu

VIDEO

Ako je suditi po kvalifikacijama, u nedjelju nas čeka fantastična borba za pobjedu na otvaranju sezone. Nada da će barem jedna momčad zapapriti Mercedesima sve je veća s obzirom na to da je Britanac Lewis Hamilton (32) do zadnje sekunde čekao da bude siguran u svoj šesti pole position u Melbourneu.

Najbliži Mercedesovoj formi definitivno je Ferrari, dok momčad Red Bulla ne djeluje brzo ni zadovoljno trenutačnom situacijom. Iako su nebom kružili oblaci, kiše ipak nije bilo na stazi u Albert Parku.

Prva runda

Poredak na kraju prve kvalifikacijske runde nije dao konkretnu sliku na omjer snaga na gridu. U to se, naravno, ne ubraja Mercedes. Lewis Hamilton bio je najbrži, a u korak s njim ušao je Finac Kimi Räikkönen (37) u Ferrariju iako se žalio na nestabilnost zadnjeg kraja bolida. Max Verstappen (19) bio je treći, a odmah iza njega stigao je Hamiltonov kolega, Valtteri Bottas (27). Iznenadio je Nico Hülkenberg (29), koji je u Renaultu dogurao do čak pete pozicije sa zaostatkom manjim od sekunde, a za usporedbu, njegov kolega Jolyon Palmer (26) ostao je na kraju poretka s više od četiri sekunde zaostatka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ferrarijev Sebastian Vettel (29) u prvoj je rundi bio tek deveti. Iako se Fernando Alonso (35) plasirao u drugu rundu, Honda se nije proslavila. Odmah u početku kvalifikacija Stoffel Vandoorne (24) se požalio na probleme s dovodom goriva, zbog čega će startati kao 18.

Druga runda

U drugoj rundi najbrži je bio Bottas, a Hamilton se na rabljenim gumama plasirao na drugo mjesto uz minimalan zaostatak. Raikkonen i Vettel bili su vrlo blizu Mercedesu, a Daniel Ricciardo (27) i Verstappen zauzeli su peto i šesto mjesto. Odličan nastup imao je Romain Grosjean (30) u Haasu, koji je zauzeo osmo mjesto. Iznenaditi nije uspio Alonso, koji će u utrci startati kao 13. na gridu, a prijavio je problem s manjkom snage u motoru prilikom prelaska preko rubnika zbog vibracija na bolidu. 

Treća runda

Tek što je zadnja runda počela, domaći vozač Ricciardo završio je u šljunku i ogradi. U zadnjem je sektoru brzog kruga izgubio kontrolu nad stražnjim krajem bolida, zbog čega će utrku započeti s desete pozicije. Crvena zastava zbog nesreće je trajala desetak minuta. Inače, staza u Melbourneu ima tribinu koja nosi ime upravo po Ricciardu, a ima pogled na treći, četvrti i peti zavoj. 

Pole position je u uzbudljivoj završnici uzeo Lewis Hamilton, dok je na drugom mjestu bio Vettel u Ferrariju. Treći je Valteri Bottas, a malo lošiji ritam imao je Kimi Räikkönen. Slijede Verstappen i Grosjean, koji je za Haas napravio vrhunski posao.

Gledatelje u Melbourneu u 7 ujutro po hrvatskom vremenu čeka uzbudljiv start. Lewis i Seb, dva agresivna vozača, beskompromisna u duelima, a iza njih Bottas i Kimi, čije smo sudare viđali u nekoliko navrata. Dobro obratite pozornost na pomicanje sata, čeka nas najdraže buđenje u godini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...