Sport

Komentari 26

Hamilton nije dobro: Korona me uništila, sretan sam što sam živ

Hamilton nije dobro: Korona me uništila, sretan sam što sam živ

Osvajač naslova prvaka u Formuli 1 propustio je utrku u Bahreinu jer je bio zaražen korona virusom. Vratio se u Abu Dhabiju, ali Lewis Hamilton istaknuo je da osjeća posljedice. 'Covid nije šala', naglasio je

Vidjelo se na kvalifikacijama i utrci da to nije onaj Lewis Hamilton kakvog smo navikli gledati u bolidu Mercedesa, a na kraju je britanski vozač završio treći iza momčadskog kolege Valtterija Bottasa i pobjednika iz Red Bulla, Maxa Verstappena. Utrka je trajala skoro dva sata, a Lewis se tek vratio u bolid nakon što je prebolio korona virus.

Abu Dhabi Grand Prix

- Uništen sam. Ne osjećam se dobro, ali sam sretan i zahvalan jer sam živ. Život je svakodnevna borba, a u tome sam uspio završiti na postolju - poručio je osvajač naslova prvaka u F1.

POGLEDAJTE VIDEO: Hamilton trenira

Podsjetimo, prošli je mjesec prije utrke u Bahreinu dobio pozitivan test na koronu pa nije vozio za VN Sakhira, a nakon desetodnevne izolacije i negativnog testa vratio se u Abu Dhabi na posljednju utrku sezone.

- Covid nije šala. Nikad nisam ni mislio da je. Znao sam da će u jednom trenutku postati teško jer ima ljudi koji umiru. Znao sam da je ozbiljno. Mislim da je jako čudno što vidimo svjetske vođe da se smiju kao da to nije ništa. Morao sam psihički biti na razini kao cijele sezone da bi se mogao vratiti utrkivanju i uspio sam. Kad ima volje, ima i načina - rekao je Hamilton i završio:

Abu Dhabi Grand Prix

- Bila bi to preduga pauza između prve utrke u Bahreinu i prve utrke sljedeće godine pa je bilo važno da se vratim i završim godinu s ekipom.

Najčitaniji članci