Sport

Komentari 10

Hamilton: Vidim vas koji šutite i znam tko ste. Bijelci dominiraju u ovome sportu, a ja stojim sam

Hamilton: Vidim vas koji šutite i znam tko ste. Bijelci dominiraju u ovome sportu, a ja stojim sam

Nakon strašne smrti Georgea Floyda, prvak Formule 1, Lewis Hamilton, žestoko je napao sve koji su dio ovog sporta jer se nitko nije ustao za prava manjina niti je osudio taj događaj: 'Znam tko ste i vidim vas'

Vidim vas koji šutite, neke od najvećih zvijezda, ali i dalje šutite. Niti naznaka bilo koga iz moje industrije. Naravno, to je sport u kojemu dominiraju bijelci.  Ja sam jedini tamnoputi čovjek tu i svejedno stojim sam,  poručio je ljutito Lewis Hamilton na Instagramu referirajući se na posljednje nemile događaje u SAD-u u kojima su policajci ubili Afroamerikanca Georgea Floyda.

POGLEDAJTE VIDEO: Tko je Niki Lauda?

Mislio sam da ćete do sada uvidjeti zašto se ovo događa i da ćete nešto reći, ali vi ne možete stajati uz nas. Samo znajte, ja znam tko ste i vidim vas - stoji u njegovoj objavi.

Prvak Formule 1 pojasnio je za što se zalaže kako bi se odvojio od nasilnih prosvjednika koji sada izazivaju nerede diljem SAD-a.

- Ne stojim uz one koji pale zgrade, nego uz one koji mirno idu protestiraju. Ne može biti  mira dok naši vođe ne naprave promjene. Ovo nije samo u Americi, ovo je i u Britaniji, Španjolskoj, Italiji i bilo gdje drugdje. Način na koji se tretiraju manjine se mora promijeniti. Ne rađamo se s rasizmom i mržnjom u srcu već to učimo od onih na koje se ugledamo - zaključio je.

 

Najčitaniji članci