Obavijesti

Sport

Komentari 5

Hara-kiri u Oriovcu: Japanac odveo Istru u polufinale Kupa

Hara-kiri u Oriovcu: Japanac odveo Istru u polufinale Kupa
14

Trećeligaš Oriolik namučio je Istru i u prvih 10 minuta imao dvije sjajne prilike, ali Puljani su na koncu pobijedili 3-0. Junak je bio Japanac Taichi Hara, koji je zabio dva gola te bio najzaslužniji za treći

VIDEO

Nogometaši Istre opravdali su ulogu favorita i pobijedili Oriolik u Oriovcu u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa. Golove odluke postigao je Japanac Taichi Hara (21), koji je ušao u drugom poluvremenu.

Oriolik, koji igra u trećem rangu hrvatskog nogometa, dobrano je namučio goste iz Pule. Čak su u prvih 10 minuta imali dvije velike prilike, ali sve je izvukao Kamerunac Fabrice Ondoa (25), koji je debitirao na golu Puljana. Istra je potom preuzela kontrolu nad utakmicom, ali snažan vjetar opstruirao je igru.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje Puljana

Pokretanje videa...

01:07

U drugom poluvremenu Istrin trener Danijel Jumić (34) ubacio je Šimu Gržana (26) i spomenutog Haru te Hassanea Bandea (22). Stasiti Japanac Hara (190 centimetara) snašao se lijepo u šesnaestercu u 60. minuti i još je jednom potvrdio da je pravo pojačanje za hrvatskog prvoligaša.

Od dolaska u Istru, zabio je ili asistirao u svim utakmicama na kojima je nastupio, osim u prošlom ligaškom kolu protiv Lokomotive. Za 2-0 zabio je u 86. minuti. Loptu je primio na rubu 16 metara, driblingom se oslobodio trojice igrača i bez problema poentirao. Autogol je u 90. minuti postigao Mario Živatović, a i u toj akciji je sudjelovao Hara.

Istra u polufinalu Kupa nije bila od 2014. Tad je bolja bila Rijeka. A isti protivnik čeka ih i u ovogodišnjem polufinalu. Podsjetimo, Rijeka je ranije iz Kupa u gostima izbacila favorizirani Osijek.

Oriovac: Četrvtfinale Hrvatskog nogometnog kupa, NK Oriolik - NK Istra

Čini se da su pred Istrom 1961 konačno lijepi dani. U prošlom ligaškom kolu su pobjedom nad Lokomotivom stigli do treće uzastopne pobjede, a zadnji put to im je pošlo za nogom 2012. 

Spomenimo i kako je protiv Oriolika priliku od prve minute dobio povremeni velški reprezentativac Dylan Levitt (20), nogometaš Uniteda na privremenom radu u Puli. Posao je odradio solidno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu