Obavijesti

Sport

Komentari 14

Hazard najbolji igrač francuske lige: Odlazim u Manchester...

Hazard najbolji igrač francuske lige: Odlazim u Manchester...
1

'City je osvojio naslov ove godine i imaju sjajne igrače, sjajnog trenera i lijepi projekt. U Unitedu svi znamo Alexa Fergusona i talentirane igrače u njegovoj momčadi'

VIDEO

Eden Hazard, sjajni 21-godišnji belgijski nogometaš i glavna snaga još nekoliko dana aktualnog francuskog prvaka Lillea, izabran je drugu sezonu zaredom za najboljeg igrača francuskog prvenstva...

Rene Girard, trener nogometaša Montpeliera, proglašen je, pak, za najboljeg trenera Le Championnata. U pitanju je anketa u kojoj sudjeluju igrači i treneri klubova iz prve i druge francuske lige.

Hazard je do pobjede u ovom izboru stigao ispred Nenea iz Paris Saint-Germaina, te dvojice najboljih Montpellierovih igrača Younesa Belhande i Oliviera Girouda.

- Budući da u ovome izboru sudjeluju sami nogometaši, lijepo je saznanje da vas prepoznaju i cijene. Gledajući samo statistiku, ovo je bila moja najbolja sezona, ali niti prošla, u kojoj smo osvojili dvostruku krunu, nije bila loša. Radije bih ostao bez individualnih nagrada, te umjesto toga ostvario još bolje momčadske rezultate. Ipak, plasirali smo se u Ligu prvaka. Osobno sam davao sve od sebe – izjavio je Hazard.

Mladi Belgijanac je 2009. i 2010. godine bio biran za najboljeg mladog igrača lige. Ove sezone ta nagrada ide u ruke Belhande.

Lille ove sezone nije uspio obraniti naslove u prvenstvu i kupu, ali je Hazard odigrao izvrsnu sezonu, koju je začinio sa 17 pogodaka i 15 asistencija. Nedavno je najavio odlazak iz kluba. Špekulira se da bi se mogao priključiti jednom od klubova iz Manchestera, Unitedu ili Cityju.

Najbolji trener sezone je 58-godišnji Rene Girard, stručnjak na kormilu Montpelliera, kojem treba jedan bod na gostovanju u zadnjem kolu kod Auxerrea, koji sigurno ispada iz lige, kako bi osigurao naslov prvaka Francuske. Za titulu još konkurira PSG koji zaostaje za tri boda, a u zadnjem kolu će gostovati kod Lorienta.

Hugo Lloris iz Lyona izabran je za najboljeg vratara lige.

Sastavljena je i momčad Le Championnata u formaciji 4-2-3-1. U njoj se nalaze:

Hugo Lloris (Lyon); Mathieu Debuchy (Lille), Nicolas N'Koulou (Marseille), Vitorino Hilton (Montpellier), Henri Bedimo (Montpellier); Rio Mavuba (Lille), Etienne Capoue (Toulouse); Eden Hazard (Lille), Younes Belhanda (Montpellier), Nene (Paris Saint-Germain); Olivier Giroud (Montpellier)

Hazard: Idem u Manchester

Dvostruki uzastopni najbolji nogometaš francuskog prvenstva, 21-godišnji belgijski veznjak Lillea Eden Hazard, potvrdio je kako će karijeru nastaviti u engleskom Premiershipu, točnije Manchesteru...

Jedina je još nepoznanica da li je Hazard odabrao Old Trafford ili Etihad, odnodno United ili City.

Upitan na dodjeli nagrada gdje će na ljeto nastaviti karijeru Hazard je rekao:

- Idem u Manchester, to sam već rekao. Odluka će bit donesena uskoro. Donio sam odluku 90%, ali uvijek ima sitnica koje mogu sve promijeniti. Uskoro ćete saznati gdje leži moja budućnost – komentirao je Hazard.

- City je osvojio naslov ove godine i imaju sjajne igrače, sjajnog trenera i lijepi projekt. U Unitedu svi znamo Fergusona i talentirane igrače u njegovoj momčadi – dodao je potpisnik 17 pogodaka i 15 asistencija ove sezone u francuskom prvenstvu.

Nogometni portal Goal.com navodi kako je bliže dovođenju ovog sjajnog talentiranog veznjaka Manchester City. Transfermarkt.de vrijednost igrača procijenjuje na 27 milijuna eura, ali nagađa se da će za njegovo dovođenje biti potrebno iskeširati svotu od 40-ak milijuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Portal koji prati Manchester City ocijenio je sve igrače. Iznenadit će vas ocjena Jošku Gvardiolu...
NIJE ODUŠEVIO

Portal koji prati Manchester City ocijenio je sve igrače. Iznenadit će vas ocjena Jošku Gvardiolu...

Najveću ocjenu dobio je Phil Foden, čak 9,5 od mogućih 10. Iza 23-godišnjeg Engleza je sjajna sezona s 19 golova i osam asistencija u 35 utakmica, a proglašen je i najboljim igračem Premier lige