Obavijesti

Sport

Komentari 6

Hazard: Nije mi bitno što Sarri priča, niti me briga za kritike

Hazard: Nije mi bitno što Sarri priča, niti me briga za kritike
4

'Sarrijeve kritike? Nije me briga za to. Ja samo igram nogomet i jedino želim na terenu napraviti što više za svoju momčad. Nije mi važno što trener govori!' izjavio je Hazard nakon sinoćnje pobjede na Tottenhamom

VIDEO

Prije nego što je Chelsea jučer (uspješno) odradio uzvrat EFL Cupa dogodila su im se zaredom dva poraza u derbijima: u prvoj tekmi polufinala s Tottenhamom i Premiershipu s Arsenalom. Najteži mogući porazi, od gradskih rivala. Ništa navijače ne peče kao nule u londonskim derbijima.

'Ovi igrači nisu motivirani'

Maurizio Sarri na Stamford Bridgeu je glavni trener postao prošlog ljeta. 100%-ni Talijan, bez ikakvog inozemnog iskustva, ali i jako dobro svjestan što znači kad te 'po lampi' opale i Topnici i Pijetlovi. Pa je opleo po igračima:

- Ove je skupinu nogometaša strahovito teško motivirati. Eden Hazard? Njegov je potencijal bez limita, ali zasad i veći od onoga što demonstrira na terenu. Trebao bi imati više poštovanja i to, prije svih, sam prema sebi i svojem vlastitom talentu - izjavio je Talijan.

Premier League - Wolverhampton Wanderers v Chelsea

Sinoć je na Stamford Bridgeu igrao uzvrat polufinala EFL Cupa s Tottenhamom. Sarrijevi Plavi odigrali su jako dobru utakmicu, pobijedili 2:1 pa prošli na penale. Hazard je bio odličan, a kako mediji prije nisu imali šansu pitati ga o Sarrijevim kritikama to se dogodilo jučer, odmah poslije tekme.

'Nije me briga što Sarri priča'

Odgovor? Dosta osebujan i ni na kakvom tragu šefove kritike o manjku poštovanja:

- Sarrijeve kritike? Ma nije me briga za to. Ja samo igram nogomet, ne želim ništa drugo nego na terenu napraviti što više za svoju momčad. Nije važno što trener govori (?!) - bubnuo je belgijski majstor pa, naravno, postao udarna vijest svih sportskih rubrika na Otoku.

Sarriju se javna kritika na račun igrača vrlo brzo vratila dosta jako i neugodno pa je na pitanje o Hazardovom 'Nije me briga za to što Sarri priča' optirao za pomirbeni odgovor:

- Pa nisam ja napao vlastite igrače! Jednostavno sam rekao da imamo problem. Problem s motivacijom. Večeras su reagirali kako treba, pokazali da mogu i sad 'samo' to moraju nastaviti demonstrirati u kontinuitetu. Što se Hazarda tiče, bitnije mi je što 'govori nogama' tj. pokazuje na travnjaku od onoga što kaže kad mu vi postavite pitanje - rekao je Talijan s Chelseajeve klupe koji će nakon sinoćnje pobjede imati priliku osvojiti prvi trofej u karijeri.

U vitrinama samo prašina

Sarriju je 60 godina, zadnjih 17 je trener, a ni sa Napolijem nije uspio ništa osvojiti. Njegov je nogomet gušt za oko, ali - trofeja niotkud (jednako kao kod kolege kojeg je jučer pobijedio, Mauricia Pocchetina!).

- Bit će teško jer protivnik u finalu nam je Manchester City, a prema mojem mišljenju City je: najbolja momčad u Europi - najavio je Sarri finale koje se na Wembleyu igra za mjesec dana, 24. veljače.

Huddersfield Town v Chelsea - Premier League - John Smith

City neće biti u prednosti 'samo' zato što je prvak nego i zato, što za razliku od Chelseaja, ima Pepa Guardiolu. Osebujnog, ali i managera kojem je osvajanje najvećih mogućih trofeja jednostavno dio trenerskog DNA. Sarri i Guardiola se jako poštuju, obojica vole nogomet s puno dodira i teže tehničkom savršenstvu. Jedina razlika je što Guardiola više nema mjesta za sve osvojene trofeje, a u Sarrijevim je vitrinama samo prašina.

Maurizio Sarri moćan adut ima u svom napadačkom tercetu Hazard-Pedro-Willian sa svjetskim prvakom Olivierom Giroudom kao opcijom te: Gonzalom Higuainom kao zimskim pojačanjem koje je već jučer bilo na klupi. Naš Mateo Kovačić, na žalost, ima sve manje prostora i ne možemo reći da je to nezasluženo.

Carabao Cup - Third Round - Liverpool v Chelsea

Kako god bilo, sa Hazardom kojeg nije briga što trener priča i Higuainom koji uvijek ima koju kilu previše, Talijan za mjesec dana može osvojiti svoj prvi trofej u karijeri. U Premiershipu City ima devet bodova više, ali finale Kupa je jedna tekma u kojoj je sve moguće. Pa i to da Maurizio Sarri napokon uzme neku 'kantu'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju