Obavijesti

Sport

Komentari 39

Henry priznao: Igrao sam rukom, ali baš me briga...

Henry priznao: Igrao sam rukom, ali baš me briga...
6

U izjavi nakon utakmice koju je režirao dvostrukim igranjem ruke, odvevši time Francusku na SP, napadač Thierry Henry nije zanijekao svoj grijeh

VIDEO

Naravno da sam igrao rukom, no najvažnija je stvar da smo se kvalificirali, rekao je za L'Equipe 33-godišnji nogometaš Barcelone u izjavi koja će dodatno podići prašinu.
U 13. minuti prvog produžetka Henry je asistirao Gallasu za konačnih 1-1 Francuske i Irske nakon što je očito zaustavio loptu rukom.
- Bila je ruka, no nisam ja tu da bih sudio utakmicu. Što se dogodilo? Toto Squillaci je bio u skoku, ja sam bio iza dvojice Iraca. Lopta se odbila od tla i pogodila me u ruku. Sudac nije ništa svirao... Nastavio sam igrati, što bih drugo trebao? Ne negiram, međutim, da sam rukom igrao.
Ta činjenica neće pokvariti vašu radost?
- Ne. Glavno je da smo prošli. Činjenica što je bilo tako teško još samo pojačava dobar osjećaj.
- Nismo odigrali dobro, podbacili smo. No, mnogi su tvrdili da su Irci slaba momčad, što ne odgovara istini. Nije bilo lako.
Kako to objašnjavate?
- Teško je igrati protiv momčadi s Otoka. Oni zahtijevaju fizičku borbu, ne daju priliku za osvajanjem lopte visoko na njihovoj polovini terena. Njihovi stoperi i bekovi ispucavaju loptu ravno pred 16-erac suparnika i time sjajno preskaču igru. Teško je protiv toga. Ovaj su nam put nametnuli svoj način igre. Ipak, uz pomoć publike, uspjeli smo se izvući.
Je li vam drago što je baš William Gallas zabio za izjednačenje?
- Njega znam najduže od svih suigrača. Ne želim ispasti nostalgičan, no zajedno smo išli u školu, zajedno smo trenirali u Clairefontaineu, čak smo istog dana rođeni (17. kolovoza 1977., op. a.). Bio je to veliki trenutak. Jedan od povijesnih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše