Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
40 komentara

'Heroj Čilić razbio je Pouillea, zadnja 'salatara' ide Hrvatskoj'

Zapisano će ostati da je Hrvatska posljednji osvajač prestižnog svjetskog trofeja u starom formatu. Najzaslužniji za to je naš najbolji tenisač Marin Čilić, a to su prepoznali i svjetski mediji

Foto: Screenshot/24sata
40 komentara

U Hrvatskoj se još nisu smirili dojmovi nakon osvajanja Davis Cupa protiv Francuske. Drugi put u našoj povijesti podigli smo popularnu 'salataru', ali ovoga puta, za razliku od one 2005., osjećaj je nešto posebniji pošto se nakon 118 godina ukida ovaj format natjecanja.

Davis Cup Final - France v Croatia HRVATSKA ZA POVIJEST Osvojili smo zadnji Davis Cup, mijenjaju se format i pravila...

Zapisano će ostati da je upravo Hrvatska posljednji osvajač prestižnog svjetskog trofeja u starom formatu. Najzaslužniji za to je naš najbolji tenisač Marin Čilić iako je ovaj trofej puno više od samog finala.

Do njega je trebalo doći tako da zasluge idu svim našim tenisačima koji su sudjelovali u njegovu osvajanju, ali Čilić se u finalu iskazao i potegnuo je kada je to bilo najpotrebnije.

Prepoznali su to i svjetski mediji, koji pišu o pobjedi naših tenisača. Tako je Marca Čilića proglasila herojem, nakon što se prisjetila da je upravo Marin bio 'tragičar' prije dvije godine protiv Argentine.

Foto: marca.com

Najvažniji francuski sportski list L'Equipe posvetio je nekoliko odjeljaka svojeg portala tenisu i finalu Davis Cupa. Uglavnom su tu dojmovi njihovih tenisača i izbornika. Tako su spomenuli da je izbornik i nekad sjajan tenisač Yannick Noah "završio s tenisom zauvijek" te prenose njegovu izjavu "da su nagrabusili".

U jednom tekstu simboličnog naslova "Francuska potučena od Hrvatske" autor se dotiče naše pobjede kroz prizmu Lucasa Pouillea. Spominje veliki broj navijača u Lilleu, ali i da je Čilić izdominirao njihovog predstavnika.

Foto: l'equipe

- Moćni svjetski broj sedam bio je nezaustavljiv i pomeo je Pouillea, koji nije imao jednu, jedinu break priliku. Iako je stisnuo Čilića u prvom setu, nije imao niti jednu pravu prijetnju -  piše engleski Daily Mail.

Foto: Daily Mail

BBC se, kao i obično, striktno drži činjenica tako da je pobjedu naše reprezentacije provukao kao vijest. "Finale Davis Cupa: Marin Čilić pobijedio je Lucasa Pouillea, Hrvatska je osvojila naslov", stoji u njihovu naslovu.

Foto: BBC

Talijanska Gazzetta dello Sport ističe da je ovo bio posljednji naslov starog formata Davis Cupa i da je Čilić Hrvatskoj priskrbio posljednju 'salataru'. U kraćem tekstu spominju da je ovo Hrvatskoj drugi naslov nakon 2005. kada "su ga osvojili zahvaljujući Ančiću i Ljubičiću".

Foto: Gazzetta dello Sport

Naši partneri pišu
Message