Obavijesti

Sport

Komentari 12

HNL: Hajduk remizirao sa Splitom u gradskom ogledu

HNL: Hajduk remizirao sa Splitom u gradskom ogledu
11

Pred oko 6 000 navijača u Parku mladeži, Split je s gradskim rivalom Hajdukom podijelio bodove. Hajduk je agresivnije krenuo i poveo u 13. minuti

VIDEO

U prvom gradskom derbiju nakon gotovo pola stoljeća Split je u Parku mladeži dobro namučio Hajduk i uzeo bod u obostano izjednačenoj utakmici. Interes za gradski derbi bio je iznimno velik, gotovo 6.000 gledatelja natiskalo se na danima ranije rasprodanom stadionu, a mnoštvo poznatih lica viđeno je na tribinama. Svi, osim gradonačelnika Splita Željka Keruma, koga zaštitari nisu pustili na tribinu jer nije imao ulaznicu. Kerum se povukao na pričuvni položaj, u obližnji shopping centar 'Joker' čiji je vlasnik, odakle je s prijateljima gledao utakmicu. Atmosfera na stadionu bila je odlična. Rano je poveo Hajduk, već u 13 minuti, nakon lijepe akcije Ibričića i Anasa Sharbinija poentirao je Vukušić, kome je ovo osmi gol u osam utakmica.
- Očekivali smo pobjedu ali Split je večeras odigrao dobru utakmicu. Sada nam predstoji petnaest dana pauze da se odmorimo od svih napora koji su za nama i spremimo za derbi sa Dinanom - rekao je strijelac Ante Vukušić.
Dojam je da se Hajduk brzo zadovoljio vodstvom što su crveni iskoristili i u 68. minuti izjednačili preko Golubovića.
- Vidjelo se kako je Hajduk bio umoran od europskog ogleda i mi smo to iskoristili. Naša želja bila je veća od mogućnosti ali smo se borili i na kraju zasluženo uzeli bod - rekao je trener Splita Katalinić.
- Čestitam Splitu na zasluženo osvojenom bodu, nije slučajno da imaju deset bodova nakon šest odigranih kola. Vidjelo se da su
igrači koji su podnijeli najveći tere igranja u Europi bili umorni. Čini se kako su umor kod igrača Hajduka vidjeli svi osim Stanka Poklepovića.
- Možete vi napisati da su bili umorni ali ja to ne priznajem. Imali smo snage za svih 90. minuta. Sve je bilo izjednačeno, pa tako i rezultat, ne nisam razočaran jer nismo izgubili dva boda, nego smo osvojili jedan. Imali smo prigodu preko Čopa u 90. minuti i pobijediti a kad već nismo, onda je dobro da nismo izgubili - rekao je Poklepović.
Susret je iz svečane lože promatrao i scout Anderlechta Daniel Randers, kako bi se uvjerio u snagu Hajduka s kojim će se Splitu sastati već u drugom kolu Europske lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu u sastavu Hajduka zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu. Domagoj Drožđek zabio je u 67. minuti. Prvi gledatelji Poljud su počeli napuštati u 80.