Obavijesti

Sport

Komentari 91

HNL nije ni počeo kako treba, a suci su već u prvom planu...

HNL nije ni počeo kako treba, a suci su već u prvom planu...
1

Iza nas su tek tri utakmice proljetnog prvenstva, a sudačke odluke već podižu prašinu. Na utakmicama u Vinkovcima i Zagrebu sudačke trojke imale su ozbiljne previde na štetu Belupa i Cibalije

VIDEO

Ako već nemamo vrhunske travnjake, svlačionice, natkrivene tribine i desetke tisuće navijača na njima, barem imamo suce svjetskog renomea koji dijele pravdu našim talentiranim nogometašima na tim prastarim terenima. Sve napisano u prethodnoj rečenici stoji, osim, naravno, konstatacije da imamo suce svjetskog renomea. Naših sudaca u europskim natjecanjima uglavnom nema ni na mapi, a i kada se pojave na nekoj međunarodnoj utakmici, zakuhaju do tolike mjere da im 'zabranjuju' ulazak u državu.

Ovaj vikend dočekali smo povratak HNL-a, momčadi su se pojačale, prvenstvo je nikad zanimljivije, no suci, čini se, nastavljaju po starom. U dvije od tri odigrane utakmice sudačke su trojke napravile velike previde koji su na kraju mogli izravno kreirati rezultat. 

U ranijem jučerašnjem terminu od 15 sati Inter je gostovao kod Cibalije i kući otišao s velikim bodom u džepu (1-1). No teško da bi tome bilo tako da su suci vidjeli, a morali su vidjeti, ruku gostujućeg igrača u kaznenom prostoru. Loptu je u 83. minuti u kazneni prostor ubacio Krešimir Kelez, a tamo ju je Khaled Mesfin rukom zaustavio ispred napadača Cibalije. Bilo je to jasno svima na stadionu osim glavnom sucu Križariću i pomoćnoj sutkinji Sanji Rođak-Karšić koja iz idealne situacije nije signalizirala igranje rukom, piše Sportarena.

Dva sata kasnije Dinamo je na svom Maksimiru dočekao Slaven Belupo i napravio prvi korak u lovu na Rijekinih +6. Pobijedila je momčad Ivajla Peteva 1-0 golom Armina Hodžića iz penala. No tko zna kako bi utakmica završila da su pomoćni suci odradili svoj posao kako treba.

Naime, u 39. minuti prvi pomoćni Bojan Zobenica podignuo je zastavicu u trenutku kada je napadač Slaven Belupa krenuo prema golu Dinama. U priloženoj fotografiji Sprotarene jasno se može vidjeti da govora o zaleđu nije bilo.

A da se navijači koprivničke momčadi ne bi ljutili samo na jednog pomoćnog suca pobrinuo se njegov kolega Kruno Šarić koji je u 81. minuti također neopravdano mahao zaleđe igračima Slaven Belupa. 

Ipak, u istoj utakmici dobru procjenu donio je glavni sudac Tihomir Pejin kada je opravdano dosudio penal za Dinamo nakon igranja rukom Josipa Tadića u kaznenom prostoru gostujuće momčadi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...