Obavijesti

Sport

Komentari 1

HNL uz Kovu! I Ćiri su na klupi Varaždinaca otkrili tumor. Tad ga je zamijenio Zlatko Dalić...

HNL uz Kovu! I Ćiri su na klupi Varaždinaca otkrili tumor. Tad ga je zamijenio Zlatko Dalić...

Miroslav Ćiro Blažević je u ljeto 2004. stigao na klupu Varteksa, a samo nekoliko mjeseci kasnije morao je na hitnu operaciju karcinoma prostate u Innsbruck, gdje se operirao i Robert De Niro

VIDEO

Mario Kovačević, nažalost, nije prvi trener u HNL-u koji je na klupi sjedio s dijagnosticiranim karcinomom. 

Baš kao i Mariju Kovačeviću, Miroslavu Ćiri Blaževiću na klupi varaždinskoga kluba dijagnosticirali su karcinom. Ćiro je u ljeto 2004. sjeo na klupu Varteksa i tad je stigao nalaz koji je zaprepastio Hrvatsku. Treneru svih trenera dijagnosticiran je karcinom prostate, a na klupi je odradio nekoliko utakmica. Na preporuku Otta Barića Ćiro je na hitnu operaciju otišao u austrijski Innsbruck, a u posjet mu je, sjećamo se tog susreta, stigao i tadašnji premijer Ivo Sanader.

POGLEDAJTE VIDEO: Veliki intervju s Ćirom

Pokretanje videa...

Veliki intervju s Ćirom 40:25

- PSA je bio visok. Otišao sam u Ženevu na biopsiju, a ondje su mi rekli da sam pozitivan. Tako sam izvadio prostatu. Prošetao se rak na onaj dio živaca za seks, pa mi je uzeo svu snagu seksa, iako sam ga ja lijepo molio da spasi barem jedan mali živac. Ćirin veseo duh ostao je netaknut - govorio je Ćiro o toj nesretnoj situaciji na svoj, duhovit način, siguran da će u toj borbi dva neravnopravna protivnika pobijediti. Jer za Ćiru su svi protivnici bili neravnopravni.

Ćiro je morao na operaciju.

- Vrijeme mu nije bilo saveznik jer ne ukloni li se zloćudna 'beštija na vrijeme, dijagnoza postaje - presuda. Hitna operacija pokazala se kao nužnost, a Ćiro je završio na urološkoj klinici u Innsbrucku kod glasovitog liječnika Georga Bartscha pod čijim se skalpelom našao i Robert De Niro, tenki bogati arapski šeik koji je u znak zahvalnosti za briljantno odrađenu operaciju Bartschu darovao vilu na Azurnoj obali - piše u knjizi o Ćiri Blaževića autora Tomislava Dasovića.

Zagreb: Izložba fotografija Maje Grbešić "Crno-bijela serija aktova"

Operacija je trajala četiri sata, a bila je izvedena na blagdan Male gospe. 

- Od straha sam se cijelu noć tresao kao Banja Luka. Oka nisam sklopio - rekao je Ćiro nakon operacije.

Dobivao je, baš kao i Mario Kovačević, tisuće poruka sa svih strana. 

- Javio mi se Dino Rađa, Haris Škoro, zvali su me iz Dinama, Varteksa... - pričao je Ćiro.

Varteks je morao igrati, pa se tražio trener.

- Umjesto Ćire ja sam sjeo na klupu Varteksa - rekao je Zlatko Dalić, koji je tad bio sportski direktor, a Ćirina bolest preusmjerila ga je u trenera. Igrali su protiv Rijeke, a Varteks je pod Dalićem pobijeidio 2-0. Igrala je tada momčad za svog trenera, dok su se čekali nalazi.

- Spašen sam, nalazi su čisti, tumor je eliminiran - javio se Ćiro iz Innsbrucka.

Bila je to Ćirina prva borba s okrutnom bolešću, koju je i pobijedio. Mario Kovačević danas će ući u povijest kao drugi trener u HNL-u koji će voditi utakmice nakon što mu je otkrivena teška bolest. I baš kao Ćiro, Kovačević je pun pozitivne energije, siguran da će i tu utakmicu pobijediti.

Zagreb: Svečanost posvećena Miroslavu Ćiri Blaževiću i igračima Dinama iz 1982. godine

- Ma samo pozitiva - kratko nam je rekao trener Varaždina.

Cijeli Poljud uživo, a ostatak Hrvatske preko TV-a, pozdravit će i zapljeskati dobrom duhu HNL-a, treneru koji je kroz život prošao mnoge borbe, od one ratne, kad je iz Sarajeva bježao s jednom putnom torbom, do ove najteže. Sve je bitke dobio, ne sumnjajte da će dobiti i ovu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše