Obavijesti

Sport

Komentari 233

Livaja i Subašić ispričali se zbog 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to', HNS ih je kaznio s 55.000 kuna

Livaja i Subašić ispričali se zbog 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to', HNS ih je kaznio s 55.000 kuna

Prilikom odmjeravanja kazne, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir ispriku koju su Livaja i Subašić navli u očitovanju, pišu na stranicama Prve HNL

VIDEO

Nogometaši Marko Livaja i Danijel Subašić zbog pjevanja pjesme "Mrzim Dinamo, srpsko ime to" kažnjeni su s 35.000 odnosno 20.000 kuna, objavio je HNS.

Napadač Hajduka pjevao je po dolasku momčadi iz Zagreba u Split na dočeku uz okupljenu masu, a istu pjesmu ponovio je u jednom noćnom klubu, gdje su u pjevanju uhvatili i golmana Hajduka.

POGLEDAJTE VIDEO: Livaja pjeva na dočeku

Pokretanje videa...

Livaja: 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to' VIDEO

"Marku Livaji izrečena je novčana kazna u iznosu od 35.000 kuna na temelju članka 84 Disciplinskog pravilnika zbog pjevanja pjesama s neprihvatljivim sadržajem na dočeku momčadi HNK Hajduk po povratku s prvenstvene utakmice protiv GNK Dinamo, a potom i u nepoznatom zatvorenom prostoru, što je dokumentirano video snimkama. Prilikom odmjeravanja kazne, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir ispriku koju je Marko Livaja naveo u svom očitovanju", napisao je HNS i dodao:

"Danijelu Subašiću izrečena je novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna na temelju članka 84 Disciplinskog pravilnika zbog pjevanja pjesama s neprihvatljivim sadržajem u nepoznatom zatvorenom prostoru, što je dokumentirano video snimkama. Prilikom odmjeravanja kazne, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir ispriku koju je Danijel Subašić naveo u svom očitovanju."

Hajduk je 5. prosinca pobijedio "modre" na Maksimiru 2-0 golovima Livaje i Emira Sahitija, a utakmicu su obilježili brojni sigurnosni propusti na tribinama. Dinamo je ranije zbog korištenja pirotehnike kažnjen s 50.000 kuna, a Hajduk sa 60.000 kuna.

"HNK Hajduk kažnjen je sa 60.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača. Sudac je u  71. minuti prekinuo utakmicu zbog upotrebe većeg broja pirotehnike (baklji) od strane navijačke skupine Torcida koje su završile na tartan stazi te izazvale slabu vidljivost. Prekid je trajao dvije minute. Delegat je zabilježio ukupno 51 baklju, od kojih je 38 bačeno na tartan stazu. Dvije petarde, tri topovska udara, četiri prskalice i dvije bljeskalice bačene su na tartan stazu, a zapaljeno je ukupno deset dimnih bombi", stajalo je u priopćenju.

POGLEDAJTE VIDEO: Livaja i Subašić pjevaju u noćnom klubu

Pokretanje videa...

Livaja i Subašić zapjevali "Mrzim Dinamo" VIDEO

"GNK Dinamo kažnjen je s 50.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača. Sudac je u  71. minuti prekinuo utakmicu zbog upotrebe većeg broja pirotehnike (baklji) od strane navijačke skupine BBB, od kojih su tri baklje završile u terenu za igru. Prekid je trajao dvije minute. Delegat je izbrojio ukupno 32 baklje, od kojih je 21 bačena na tartan, a tri u teren za igru. Četiri petarde bačene su na tartan stazu, zapaljene su tri dimne bombe, jedna bljeskalica je bačena na tartan stazu i zabilježen je jedan topovski udar", objasnili su.

Subašić se tri dana nakon utakmice oglasio na Instagramu podužom porukom:

"Najveći hrvatski derbi Dinamo - Hajduk, velika pobjeda Hajduka 2-0. Odlična utakmica, atmosfera vrhunska, Hajduk s nikad manje prekršaja u derbiju (četiri) dominirao u igri i velikom borbom stigao do velike pobjede. Protiv Dinama koji igra Europsku ligu i koji je po kvaliteti jedna od najboljih momčadi lige. Svaka čast, 'bili'", napisao je Subašić i nastavio:

"Velika fešta je bila ispod tribine di su naši navijači došli u velikom broju. I ista takva atmosfera preselila se u svlačionicu i na naš doček u Split gdje je sve bilo vrhunski i veličanstveno."

"Sve je bilo super dok se nisu našle neke sitne duše, snimale nas i podijelili te videoklipove i prodali se (za 200-500 kuna) i tu je počelo sve ovo gori navedeno, da se ne ističe i ne priča o Hajduku koji se stabilizira, koji se diže, koji je u lovu na oba trofeja, koji ima pozitivu u klubu i oko njega sa svojim navijačima. Da mi igrači širimo govor mržnje."

"Ne sićam se da sam ima mikrofon i da sam na njega piva pogrdne pisme i širija mržnju. RIVALSTVO DA, ALI MRŽNJA NE! Svaki klub u HNL-u od mene ima veliki respekt prema djelatnicima, igračima, navijačima, tako i Dinamo."

"Ako sam ja svojim neprimjerenim ponašanjem (pjevanjem ili pjevanjem sebi u bradu) nekog uvridija, nije mi to bila želja ni cilj! Moj Hajduče, hvala za nedjeljnu romantiku i pobjedu u derbiju", zaključio je Subašić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 233
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu