Obavijesti

Sport

Komentari 32

HNS je reagirao nakon očajnog suđenja: Želimo hitnu analizu

HNS je reagirao nakon očajnog  suđenja: Želimo hitnu analizu
1

Hrvatski nogometni savez najavio je da želi stručnu analizu suđenja u prvom dijelu godine kako bi mogao zauzeti odgovarajući stav, a moguće i reorganizirati Komisiju sudaca

VIDEO

Vidim Beusanov papir, crveni se više nego u SDP-u, rekao je Joško Jeličić u analizi suđenja proteklog kola.

Mateo Beusan svakog ponedjeljka ima spremnu tekicu u emisiji Stadion na HRT-u, a crvene boje gotovo da mu je ponestalo. Ne prođe ni utakmica, a da se ne priča o suđenju.

Konačno se oglasio i Hrvatski nogometni savez te najavio da želi stručnu analizu suđenja kako bi mogao zauzeti odgovarajući stav, a moguće i reorganizirati Komisiju sudaca. HNS je uz to poslao poruku klubovima koji na račun suđenja traže alibije za sportske neuspjehe te dodao kako neće dopustiti stvaranje atmosfere linča.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Priopćenje HNS-a:

"Hrvatski nogometni savez svjestan je činjenice da u radu sudačke organizacije, naročito u posljednje vrijeme, postoje određene teškoće. U cilju vraćanja povjerenja u rad sudačke organizacije traži se od Komisije nogometnih sudaca da hitno napravi detaljnu stručnu analizu suđenja u prvom dijelu natjecateljske godine 2016./2017., kako bi Izvršni odbor HNS-a mogao zauzeti odgovarajući stav.

Nakon što zaprimi rezultate stručne analize Izvršni odbor HNS-a će istu detaljno razmotriti i pokrenuti odgovarajuće postupke u cilju vraćanja povjerenja u sudačku organizaciju i rad nogometnih sudaca što ne isključuje ni mogućnost reorganizacije Komisije nogometnih sudaca, ako bi se temeljem izvještaja njihov rad ocijenio nezadovoljavajućim.

U svakom slučaju, Hrvatski nogometni savez treba unaprijediti rad bilo kojeg dijela nogometne organizacije za kojeg bi se utvrdilo da predstavlja prepreku u normalnom funkcioniranju natjecanja Saveza.

Izvršni odbor HNS-a posebno ističe kako ne prihvaća paušalne kritike na račun suđenja i apsurdne konstrukcije čiji je cilj traženje alibija za sportske neuspjehe pojedinih klubova i stvaranje atmosfere linča.

Također, Izvršni odbor iskazuje odlučnost u traženju najboljih rješenja za rad svih komisija HNS-a, osobito onih vezanih uz samo natjecanje. U skladu s navedenim, za drugi dio natjecanja u natjecateljskoj godini 2016./2017., donijet će se odluka da članovi Izvršnog odbora HNS-a preuzmu odgovornost za rad pojedinih komisija Hrvatskog nogometnog saveza, a sve u cilju povećanja njihove efikasnosti".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger