Obavijesti

Sport

Komentari 53

HNS o traci: Hrvatska zastava označava puno više vrijednosti od bilo koje jedne kampanje

HNS o traci: Hrvatska zastava označava puno više vrijednosti od bilo koje jedne kampanje

Očekujemo od Fife, ako dopusti nošenje drugačijih kapetanskih traka od uobičajeno propisanih, da nam dopusti nošenje kapetanske trake s hrvatskom zastavom, stoji u pojašnjenju

VIDEO

Nizozemsku inicijativu "OneLove" (jedna ljubav) za borbu protiv diskriminacije nošenjem kapetanske trake sa srcem ispunjenim duginim bojama na Svjetskom prvenstvu u Kataru podržali su Belgija, Danska, Francuska, Njemačka, Švicarska i Wales. Tu su i Švedska i Norveška koje se nisu kvalificirale.

Iz HNS-a su nam rekli da ih nitko nije pitao ni tražio da kapetan Luka Modrić nosi navedenu traku, već za Mundijal imaju drugačiju inicijativu.

"Hrvatski nogometni savez poslao je upit Fifi vezano za mogućnost nošenja drugačije kapetanske trake od onih koje su trenutno propisane. Ako će to biti omogućeno, hrvatski kapetan nosit će traku koja najbolje simbolizira vrijednosti koje zastupa hrvatska nogometna reprezentacija, a to je - hrvatska zastava", stoji u odgovoru glasnogovornika Tomislava Pacaka na upit 24sata.

"Hrvatska zastava je za nas simbol patriotizma, ponosa, strasti, ljubavi prema domovini te obitelji, što je zaštitni znak hrvatske reprezentacije. Smatramo da naša zastava simbolizira puno više vrijednosti od bilo koje jedne kampanje, a uključivost je svakako jedna od vrijednosti naše domovine. Zato očekujemo od Fife, ako dopusti nošenje drugačijih kapetanskih traka od uobičajeno propisanih, da nam dopusti nošenje kapetanske trake s hrvatskom zastavom", dodao je.

Lovor Majer doveo Hrvatsku u vodstvo dvije minute nakon što je Danska izjednačila

Homoseksualnost je u Kataru, zemlji domaćinu Svjetskog prvenstva, strogo zabranjena prema šerijatskom zakonu. Ipak, organizatori Mundijala tvrde da su dobrodošli.

- Katar jamči sigurnost homoseksualcima, kako nogometašima tako i navijačima koji se boje dolaska u tu zemlju tijekom Svjetskog prvenstva. Javno iskazivanje naklonosti ne odobrava se bez obzira na seksualnu orijentaciju - rekao je izvršni direktor organizacijskog odbora Nasser Al Khater.

Katarci su upozorili da je izvanbračni seks u toj zemlji zabranjen, a onima koji se ogriješe o zakon prijeti sedam godina zatvora.

Poljski kapetan Robert Lewandowski u Kataru će na ruci nositi traku s bojama ukrajinske zastave koju mu je uručio Andrij Ševčenko, a o inicijativi se nisu izjasnile Portugal, Srbija, Španjolska i Švicarska. Prema Fifinom pravilu, kapetani bi oko ruke trebali nositi jednobojnu traku s natpisom "respect" (poštovanje).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao