Sport

Komentari 21

HNS odmah krenuo u akciju za Broza i Perju: Zvali smo sve - od Fife, Uefe, talijanskog saveza...

HNS odmah krenuo u akciju za Broza i Perju: Zvali smo sve - od Fife, Uefe, talijanskog saveza...

Dok je milanski Inter objavio kako njihovi igrači neće igrati za nacionalne selekcije u nadolazećem ciklusu, HNS je odmah krenuo u akciju. 'Učinit ćemo sve kako bi reprezentacija bila kompletna', priopćili su

Pred 'vatrenima' je početak kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo, a izbornik Zlatko Dalić kao i čelništvo saveza mora 'brzo misliti' jer je milanski Inter 'spustio rampu' svim reprezentativcima, pa tako i Marcelu Brozoviću te Ivanu Perišiću

- Zabranjujemo da se naši igrači odazovu na reprezentativne pozive - poručili su iz Intera.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza brzo su se oglasili i krenuli u 'akciju spašavanja' kako bi reprezentacija bila kompletna te su odmah izdali priopćenje.

Hrvatski nogometni savez upoznat je sa situacijom u Interu te je u komunikaciji s klubom, Talijanskim nogometnim savezom, Fifom, Uefom i nadležnim epidemiološkim tijelima kako bismo pokušali pronaći rješenje koje bi omogućilo priključivanje Ivana Perišića i Marcela Brozovića hrvatskoj reprezentaciji.

HNS će učiniti sve, u okviru postojećih okolnosti, kako bi reprezentacija bila kompletna tijekom predstojećeg okupljanja za kvalifikacijske utakmice sa Slovenijom, Ciprom i Maltom, a o daljnjem razvoju situacije pravovremeno ćemo obavijestiti javnost. 

Bilo kako bilo, nakon što su pozitivan test na COVID-19 dobili slovenski golman Samir Handanovič, Danilo D'Ambrosio, urugvajski veznjak Matias Vecino i nizozemski stoper Stefan de Vrij, odgođena je utakmica Intera i Sassuola u Serie A, a nogometaši su u izolaciji.

Međutim, postoji i dalje nada da se Brozović i Perišić ipak pojave na okupljanju. Novo testiranje u klubu imat će i u nedjelju i budu li negativni, trebali bi krenuti za Hrvatsku. Kako saznajemo, ako će biti potrebno, ići će i na svoju ruku jer klub ih ne može kazniti budući da je to reprezentativni termin.

Najčitaniji članci