Obavijesti

Sport

Komentari 99

HNS: Ovo što Hajduk radi je opasno, mogao bi odgovarati

HNS: Ovo što Hajduk radi je opasno, mogao bi odgovarati
4

Nekorektno je i opasno dovoditi u sumnju regularnost izvlačenje parova koje je odrađeno prema Propozicijama, kažu iz HNS-a i upozoravaju Hajduk da bi mogao odgovarati zbog neosnovanih optužbi

VIDEO

Puno se prašine podiglo nakon ždrijeba kadetskog Kupa u Zagrebu, na kojem nije bilo predstavnika Hajduka jer je poziv iz HNS-a negdje zapeo. 

Hajduk je nakon svega prijavio predsjednika povjerenstva natjecanja Damira Stipkovića, a iz splitskog kluba navode kako ne isključuju čak i namještanje ždrijeba koji je Hajduk spojio s Rijekom, a Dinamo sa Sesvetama.

Pozvali ih na ždrijeb 57 minuta prije početka

Dobili smo i odgovor iz HNS-a u kojem kažu kako će proslijediti Hajdukovu prijavu Disciplinskoj komisiji, ali istovremeno i prijete splitskom klubu kako bi mogli odgovarati za neosnovane optužbe za namještanje ždrijeba Kupa.

No krenimo redom. Što se zapravo dogodilo? Termin odigravanja Kupa za kadete (1. ožujak) poznat je nekoliko mjeseci, a Hajduk je poziv za sudjelovanje na ždrijebu dobio, pazite sad, 57 minuta prije početka ždrijeba.

Taman da predstavnici splitskog kluba, da su krenuli odmah, budu malo iza Šibenika.

HNS: Ovo je prvi put da se ovo dogodilo

Kontaktirali smo predsjednika povjerenstva Damira Stipkovića koji nas je uputio na glasnogovornika HNS-a Tomislava Packa. Uskoro smo dobili i službeni odgovor.

- Telefonski smo obavijestili predstavnika Hajduka dan uoči ždrijeba, a upitno je bilo samo gdje će se obaviti ždrijeb. Nažalost, iz tehničkih razloga Hajduk nije dobio pismeni poziv, koji je nakon ponovnog slanja stigao u klub. Ovo je prvi put da se ovako nešto dogodilo - kažu iz Hrvatskog nogometnog saveza.

'Ovo su teške optužbe, Hajduk bi mogao odgovarati'

- Nekorektno je i opasno dovoditi u sumnju, regularnost i zakonitost izvlačenje parova koje je odrađeno prema Propozicijama, uz prisustvo članova Povjerenstva i predstavnika klubova. U pitanje se ne vodi samo moral i poštenje g.
Stipkovića već i svih prisutnih na izvlačenju. Napominjemo da u Propozicijama ne postoji obveza da predstavnici klubova trebaju biti prisutni ždrijebu parova - rekli su nam iz Saveza i dodali kako su Hajdukovu prijavu proslijedili Disciplinskoj komisiji.

No nije tu kraj.

- Ako se prijava pokaže kao neosnovana, tako teško terećenje (nemoral, moguće namještanje) također predstavlja mogući prekršaj - kažu iz HNS-a.

Odgovor HNS-a prenosimo u cijelosti:

Javni ždrijeb parova 3. kola završnice HNK za kadete održan je u srijedu 22. veljače 2017. godine u 14.00 sati u nazočnosti predstavnika klubova koji su se odazvali ždrijebu, člana Povjerenstva natjecanja Završnice HNK Tomislava Kuzmana (ŽNS Karlovačke županije) i Damira Stipkovića kao predsjednika istog Povjerenstva.

Izvlačenje je obavljeno na uobičajen način izvlačenjem kuglica s imenima klubova tako da je prvo izvučen klub postao domaćin natjecateljskog para, a potom je izvučen klub gost.

Djelatnik HNK Hajduk Roko Pezelj obaviješten je u telefonskom razgovoru dan uoči ždrijeba kako će biti obavljen ždrijeb i kako je samo upitna lokacija izvlačenja. Nažalost, iz tehničkih razloga HNK Hajduk nije dobio pismeni poziv, koji je nakon ponovnog slanja stigao u klub - g. Pezelj izjavio je kako će pokušati obavijestiti nekoga u Zagrebu tko bi u ime kluba prisustvovao ždrijebu, a da će se u suprotnom čuti direktno s g. Stipkovićem po izvlačenju.

G. Damir Stipković već šestu natjecateljsku godinu rukovodi natjecanjem završnice HNK za mlađe uzraste i ovo je prvi puta da se dogodila slična situacija, a s predstavnicima svih klubova - pa tako i Hajduka - uvijek je imao kvalitetnu komunikaciju i suradnju.

Smatramo nekorektnim i opasnim dovoditi u sumnju, regularnost i zakonitost izvlačenje parova koje je odrađeno prema Propozicijama, uz prisustvo članova Povjerenstva i predstavnika klubova. U pitanje se ne vodi samo moral i poštenje g. Stipkovića već i svih prisutnih osoba na izvlačenju. Napominjemo da u Propozicijama ne postoji obveza da predstavnici klubova trebaju biti prisutni ždrijebu parova.

Prijava HNK Hajduk protiv Damira Stipkovića bit će proslijeđena Disciplinskoj komisiji, a ako se pokaže kao neosnovana, tako teško terećenje (nemoral, moguće namještanje) također predstavlja mogući prekršaj.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'