Obavijesti

Sport

Komentari 0

HOO: Države iz okruženja platit će milijunske iznose za kuće, a Hrvatska kuća stoji 60.000 €

HOO: Države iz okruženja platit će milijunske iznose za kuće, a Hrvatska kuća stoji 60.000 €

Ukupan broj sportaš(ic)a koji su se plasirali u Pariz trenutačno je 56, a nakon najuspješnije sezone za hrvatsko skijanje u posljednjih 17 godina, Zrinka Ljutić i Leona Popović postale su top olimpijske kandidatkinje

VIDEO

Direktor marketinga HOO-a Ranko Ćetković izvijestio je da će Hrvatska kuća na Olimpijskim igrama u Parizu biti smještena u hotelu Radisson Blu Paris-Boulogne, u neposrednoj blizini parka Bulonjske šume te nedaleko od kultnih stadiona: nogometnog Parka prinčeva i teniskog Roland Garrosa. Kao i do sada, Hrvatska kuća bit će mjesto za promociju sporta i gospodarstva, ponajviše naše turističke ponude, a u sklopu Kuće dominira dvorana za press-konferencije i proslave uspjeha naših sportašica i sportaša.

Za razliku od država iz okruženja, koje će za nacionalne kuće u Parizu, tvrdi HOO, izdvojiti čak i milijunske iznose, Hrvatska kuća stajat će 60.000 eura. 

Pokretanje videa...

Zrinka Ljutić u Saalbachu 04:36

Vijeće HOO-a potvrdilo je dvojicu evidentnih kandidata za Olimpijske igre u Parizu. Taj status od 1. svibnja imaju plivač Jere Hribar, koji do 30. travnja ostaje korisnik programa Hrvatskih olimpijskih nada, te gimnastičar Aurel Benović, zasad posljednji hrvatski sportaš s izborenom olimpijskom vizom za Igre u Parizu. Ukupan broj sportaš(ic)a trenutačno je 56.

Zbog objave završetka karijere, Robert Seligman, vrhunski sportaš i ponajveće ime hrvatske gimnastike, s 30. travnja prestaje biti korisnik HOO-ova olimpijskog programa kao potencijalni kandidat A kategorije.  

U olimpijskom programu ZOI Milano - Cortina 2026. dvije su izmjene. Na temelju sjajnih rezultata iz nedavno završene sezone Svjetskog kupa (najuspješnije za hrvatsko skijanje u posljednjih 17 godina), alpske skijašice Zrinka Ljutić i Leona Popović ostvarile su prelazak iz kategorije potencijalnih A kandidatkinja u kategoriju TOP olimpijskih kandidatkinja. Sukladno usponima na pobjednička postolja, Popović od 1. siječnja, a Ljutić od 1. ožujka ove godine.

U razvojnom programu I od 1. travnja novouvršteni su judaši Vita Hudika i Marko Vujica. Od istog nadnevka nove korisnice razvojnog programa II/1 su Ivana Duvančić i Nika Karabatić iz taekwondoa te Leo Sulik iz streličarstva (75-postotno financiranje od 1. svibnja). Čak sedam predstavnika taekwondoa od 1. travnja je u razvojnom programu III: Matea Jelić, Toni Kanaet, Lovre Brečić, Doris Pole, Josip Teskera, Nika Klepac i Leon Glasnović, a od 1. svibnja njima je pridružen i gimnastičar Marko Sambolec.

FIS Alpine ski World Cup - Women's Slalom

U program sufinanciranja rada trenera, točnije u skupina trenera za razvoj pojedinog sporta uvršten je Marko Sertić iz hokeja na ledu. 

Na prijedlog predsjednika Zlatka Mateše, HOO će utemeljiti Nagradu "Luciano Sušanj" za najbolje mlade trkače i trkačice, a u čast nedavno preminulog legendarnog hrvatskog atletičara, čelnika HAS-a te dugogodišnjeg člana Vijeća i dopredsjednika HOO-a.

Kao i na prethodnim sjednicama, članovi Vijeća prihvatili su prijedlog odluke o korisnicima Posebnih programa za poticanje i razvoj sporta na lokalnoj razini u 2024. godini, a 'zeleno svjetlo' dobili su i prijedlozi HOO-ove Komisije za informiranje i izdavaštvo za sufinanciranje izdavačkih projekata. 

HOO je prihvatio biti nematerijalnim pokroviteljem lipanjskog teniskog turnira Zagreb Open 2024. - ATP Challenger Tour & ITF Women's World Tennis Tour na zagrebačkoj Šalati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti