Obavijesti

Sport

Komentari 25

Horvat je zabio 11 komada, ali Zagreb je potonuo u završnici

Horvat je zabio 11 komada, ali Zagreb je potonuo u završnici
1

Dugo, sve do 49. minute Zagreb je vodio. Odigrali su možda i najbolje prvo poluvrijeme ove sezone u Ligi prvaka, ali u nastavku su golmani skinuli samo jedan šut, primili 19 golova i Szeged je pobijedio 30-28

VIDEO

Šteta! Bila je to fantastična partija Zlatka Horvata, tim nevjerojatnija jer je igrao na poziciji desnog vanjskoga, ali Zagreb je svejedno ostao bez bodova u Mađarskoj. Szeged je na kraju slavio 30-28 u superneizvjesnoj utakmici. A Horvat je zabio 11 golova! Čak osam iz igre i još tri iz sedmeraca... Bičanić je šutirao 5/7, tri gola s krila dodao je Ravnić, ali nije bilo dovoljno.

Prvo poluvrijeme Zagreb je okončao s vodstvom 15-11 i bilo je to definitivno najboljih 30 minuta "plinara" ove sezone u Ligi prvaka. Imali su u jednom trenutku i "plus pet" (14-9). Izvrsno je u prvih 30 minuta branio Urh Kastelic. Skinuo je dva sedmerca u nizu, oba Islanđaninu Sigumarssonu i još tri-četiri zicera.

Za to vrijeme izvrsni Pavlović mirno je gradio napade, a Zagreb uvjerljivo vodstvo. Samo 11 golova primili su do poluvremena, zabili 15 i Mađari su bili u velikim problemima, budući da im je prvi golman Sierra imao jednu jedinu obranu, a pričuvni Šego niti jednu. Jako dobro izgledala je Saračevićeva momčad.

No drugi dio donio je drukčiji, bolji i ubojitiji Szeged. Nakon početna dva promašaja sedmeraca trener Mađara Juan Pastor promijenio je izvođača i to je dalo krila Šoštariću, koji je odigrao najbolju partiju ove sezone - čak 10 golova zabio je bez promašaja! Uz njega, ključni čovjek Szegeda u nastavku bio je reprezentativni pivot Banhidi. Primao je loptu za loptom, razgrtao obranu Zagreba i uspio zabiti pet golova bez promašaja, izboriti tri isključenja i još barem toliko sedmeraca. Bio je nezaustavljiv u nastavku za umornu obranu Zagreba. Kao i srednji vanjski Skube, koji je zabio pet golova bez promašaja, kao i Banhidi.

U nastavku su Zagrebovi golmani obranili tek jednu loptu, pokušao je Saračević umjesto Kastelica, koji je bio ispao iz ritma, uvesti mladog Jovića. Ali nije pogodio i čak 19 golova primio je Zagreb u nastavku. Szeged ih je u 49. minuti sustigao, a potom u završnici i prestigao nakon dva isključenja "plinara" u završnih pet minuta. 

Šteta, bila je to izvrsna prilika da Zagreb ode korak ispred Wisle uoči odlučujuće utakmice protiv Kristianstada u zadnjem kolu. 

Nakon nepotpunog 13. kola PPD Zagreb je na sedmom mjestu sa šest bodova, koliko ima i šestoplasirana Wisla Plock koja u nedjelju dočekuje RN Loewen. Kako bi Zagreb zadržao izglede za plasman u nokaut fazu, Wisla ne smije pobijediti Loewen. Vodeći Vardar ima 20 bodova, druga je Barcelona sa 18, ali uz utakmicu više.

PPD Zagreb u posljednjem, 14. kolu dočekuje posljednji Kristianstad. Utakmica je na rasporedu 4. ožujka.      

LP rukomet, skupina A - 13. kolo
Pick Szeged - PPD Zagreb    30-28 (11-15)
Kristianstad - Barcelona    21-26 (8-11)
Nantes - Vardar             (ned, 17.00)
Wisla Plock - RN Loewen     (ned, 19.00)    

Ljestvica
1. Vardar        12    9    2    1    333-283    20    
---------------------------------------------------     
2. Barcelona     13    8    2    3    380-350    18    
3. Nantes        12    8    1    3    345-326    17    
4. RN Loewen     12    5    4    3    354-334    14    
5. Pick Szeged   13    6    1    6    394-383    13    
6. Wisla Plock   12    2    2    8    322-345     6    
---------------------------------------------------
7. PPD Zagreb    13    2    2    9    325-369     6    
8. Kristianstad  13    2    2    9    328-391     6
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao