Obavijesti

Sport

Komentari 3

Hrgovićev menadžer na ljeto u Šibenik dovodi Europsku ligu američkog nogometa...

Hrgovićev menadžer na ljeto u Šibenik dovodi Europsku ligu američkog nogometa...
3

Očekujemo do 10.000 gledatelja jer dodat ćemo montažne tribine. Nema huliganizma, Šubićevac neće izgledati kao kada gostuje Hajduk te se neće paliti tribine kao što je to Torcida napravila, najavio je Željko Karajica

VIDEO

Šibenik će 24. kolovoza od 16.15 sati ugostiti utakmicu Europske lige američkog nogometa (European League of Football).

Na stadionu Šubićevac zaigrat će Hamburg Sea Devils, dvostruki finalist lige, i Madrid Bravos, novopridošla momčad ELF-a. 

Sve je organizirao Željko Karajica, hrvatskoj javnosti poznat kao menadžer Filipa Hrgovića i odnedavni vlasnik NK Šibenika, koji je izvšni direktor ELF-a.

European League of Football profesionalna je liga američkog nogometa, koja je krenula od 2021. Ove godine natjecat će se 17 momčadi iz Njemačke, Poljske, Španjolske, Austrije, Italije, Švicarske, Mađarske, Češke i Francuske.

Nijemci su domaćini, a utakmica je dio službene sezone. Ulaznice su već dostupne na Adriaticketu.

Šibenik: Konferencija za medije Željka Karajice na kojoj je najavljena utakmica ameri?kog nogometa u Hrvatskoj

- Jednoj momčadi trebaju čak tri autobusa kad putuje na gostovanje, s obzirom da ima više od 100 ljudi, a mnogi članovi sami zauzmu tri mjesta, s obzirom o kolikim se gromadama od ljudi radi. Prošlosezonski finale u Duisburgu gledalo je 33.000 ljudi, a ove godine u Gelsenkirchenu, na stadionu Schalkea, bit će ih 55.000. Na Šubićevcu će ih biti između 8000 i 10.000, što lokalnih ljubitelja te turista, što navijača ove dvije ekipe, što iz svijeta - rekao je Karajica i najavio da se ne radi samo o sportskom događaju, već i o vrhunskoj zabavi i fešti.

Utakmica traje tri sata, a uz koncert, fan zonu i slično, zabava će trajati, kažu, cijeli vikend. Prijenos će ići u 20-ak država, a nadaju se da će uskoro i neka hrvatska momčad ući u to natjecanje.

- Utakmica u Šibeniku mogla bi postati i tradicionalna, a možda sve ovo potakne Hrvatsku da postane dobra i u flag footballu, olimpijskoj verziji ovog sporta, koja će biti na programu na OI u Los Angelesu 2028.

Tomislav Družak, državni tajnik pri Ministarstvu sporta i turizma, istakao je kako je Hrvatska danas prepoznatljiva u svijetu upravo po sportu i turizmu te je sigurna zemlja i dobar domaćin.

- Američki nogomet samo je jedan u nizu sportova koji u zadnje vrijeme dolaze u Hrvatsku, uz, na primjer, natjecanje u reliju WRC ili biciklističku utrku Cro Race - dodao je Družak.

Šibenik: Konferencija za medije Željka Karajice na kojoj je najavljena utakmica ameri?kog nogometa u Hrvatskoj

Mark Weitz, generalni menadžer ekipe Hamburg Sea Devils, rekao je da je za Hamburg čast biti prvi domaćin "International Game" događaja u Europskoj ligi.

- Važno je širenje tržišta na ovaj način. Još nema divizijskog rivalstva između nas i Madrida, s obzirom na to da su Španjolci nova ekipa. Naša je kaciga već puna ožiljaka, a ona od Madrida nova je i blistava, haha. Očekujem veliku podršku navijača u Šibeniku - naglasio je Weitz.

Jaime Martin Lostao, generalni menadžer ekipe Madrid Bravos, također je istakao važnost širenja ovog sporta po Španjolskoj i Europi.

- Bit ćemo kompetitivni i namučiti iskusniju momčad Hamburga.

Bit će to posljednja utakmica prvog dijela sezone.

- Teren će se podijeliti na jarde umjesto metara, postavit ćemo golove. Ni polufinale Kupa između Šibenika i Dinama, na koju je došlo 3000 ljudi, neće se moći usporediti s ovim. Postavit ćemo pomoćne tribine te organizirati i smještaj za gledatelje usred turističke sezone - priča Karajica i nastavlja:

- Spoj sporta i zabave te svi popratni sadržaji znače i da se na tu utakmicu neće dolaziti po šibenskom običaju pet minuta prije početka. Redari su dosta drukčiji, nema huliganizma, Šubićevac neće izgledati kao kada gostuje Hajduk te se neće paliti tribine kao što je to Torcida napravila na riječkom finalu Kupa... Navijači u dresovima, zajedno s obiteljima, normalno će skupa ulaziti na stadion. Ugodna šibenska ljetna klima garantira i veći broj postignutih poena.

Najavljeno je i da će se šibenski stadion početi obnavljati. U Njemačkoj postoji 100.000 aktivnih igrača, tri ranga natjecanja, a Europska liga je poput nogometne Lige prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše