Obavijesti

Sport

Komentari 73

Prvenstvo se prekida na mjesec i pol, ali SEHA liga mora ići dalje

Prvenstvo se prekida na mjesec i pol, ali SEHA liga mora ići dalje

Zbog brojnih slučajeva zaraze korona virusom u PPD Zagrebu prekida se rukometna Premijer liga do 26. svibnja, a HRS kaže da se prvenstvo mora završiti do 27. lipnja i da će prije nastavka cijepiti sve

VIDEO

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na današnjoj sjednici izglasao je odgodu hrvatskog prvenstva do 26. svibnja, a jedini od 11 članova upravnog odbora koji se usprotivio ovoj odluci je predsjednik uprave Nexea Josip Ergović.

Prvenstvo će se morati završiti do 27. lipnja, što znači da će klubovi morati odraditi 12 do 13 utakmica u samo 32 dana. Čeka ih ludi ritam. Ova odluka ide na korist zagrebaša čiju je svlačionicu poharao korona virus, pa su morali predati osminu finala jer su imali samo petoricu zdravih igrača, ali SEHA liga morat će se nastaviti pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se tu snaći zagrebaši.

Pokretanje videa...

Šipić i JBP uhvatili morskog psa 00:40

HRS je obećao da će do nastavka prvenstva cijepiti sve igrače, trenere i sudionike utakmica. Zagreb je osvojio svih 28 izdanja hrvatske rukometne lige, osim prošle sezone, koja je poništena zbog pandemije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz našičkog kluba tražili su nastavak i odigravanje Lige za prvaka Paket 24 Premijer hrvatske rukometne lige do 30. lipnja koja se igrala kada je i broj zaraženih bio puno veći. 

'Interesi pojedinaca'

Ova odluka kosi se sa sportskim duhom, dosadašnjim odlukama Stožera civilne zaštite, ali i preporukama EHF-a kao krovne rukometne organizacije, kažu u Nexeu.

- Ovo nije dobro za rukometni savez, klubove i igrače koji cijelu sezonu marljivo treniraju i prihvaćaju rizik moguće zaraze korona virusom. I mi, kao i svi drugi klubovi, imamo u prvom planu zdravlje naših igrača, ali štetno je odigrati 12 utakmica u 30 dana - kaže predsjednik Nexea Josip Ergović.

SEHA liga ipak mora ići dalje.

- Iza ovakve odluke stoje partikularni interesi pojedinaca. Igračima nekih klubova ističu ugovori 30. svibnja te je moguće će Premijer ligu nastaviti u izmijenjenom i oslabljenom sastavu što nikako nije fer ni korektno prema njima. Bez obzira na sve, mi i dalje vjerujemo da će RK Nexe pokazati svoju snagu na terenu - kaže Ergović.

Nakon što su čelnici Zagrebačkog rukometnog saveza na inicijativu PPD Zagreba pokrenuli, prema HRS-u, zahtjev za obustavom natjecanja Paket 24 Premier lige, zagrebaši su poručili da navedeno nisu tražili.

Ovo je dokument kojim Jović i zagrebački savez traže prekid domaće lige: To je neophodno
Ovo je dokument kojim Jović i zagrebački savez traže prekid domaće lige: To je neophodno

- Mišljenje RK PPD Zagreb po pitanju završetka Paket24 Premijer lige je potpuno jasno, smatramo da se liga treba i mora završiti u dvoranama naših klubova, i to u roku do 30. lipnja koji je optimalan rok da osiguramo minimum neophodnih uvjeta i regularnost prvenstva, a koji je i krajnji rok po EHF-u - napisali su u priopćenju RK PPD Zagreb u čije redove se uvukao korona virus.

Naime, stvar je u tome da radišni i ambiciozni klub iz Našica već godina ozbiljno ulaže u rukomet, i sada kada su nadomak naslovu prvaka, jasno je da im se ideja o prekidu natjecanja nije svidjela. 

- RK Nexe apelira da novi prvak Hrvatske ne bude odlučen za zelenim stolom već u rukometnim dvoranama. RK NEXE apelira da se ne igramo epidemiologa i liječnika već da se držimo odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 31. ožujka 2021. prema kojoj su dozvoljene sve utakmice i treninzi našeg sportskog ranga - rekli su iz našičkog kluba. 

Nexe: Liga nije stala kad je 9 naših bilo zaraženo, pa zašto bi sad? Pet klubova to je odbilo...
Nexe: Liga nije stala kad je 9 naših bilo zaraženo, pa zašto bi sad? Pet klubova to je odbilo...

Nexe je ove sezone odličan i kao takav je ozbiljna prijetnja novom naslovu prvaka PPD Zagreba, stoga donesena odluka i nije previše iznenađujuća. 

Uz Nexe je stalo i drugih pet klubova, kao što je primjerice RK Poreč, a cijelu situaciju nedavno je prokomentirao Ergović:

- Evo, meni je predsjednik jednog našeg kluba rekao kako je eksplicitno "za" nastavak sezone, ali ga je strah to javno reći. Zašto? Čovjek sam kaže 'ako im ne dam podršku, bojim se suđenja'. Ali, ako ćemo svi skupa na to pasti, onda nam nema pomoći. I onda neka nam rukomet i je tu gdje jest, a svi vidimo da nam on ne ide u dobrom smjeru. I tako neće na kraju ni reprezentacija napredovati. Mi se trudimo, ulažemo novac, imamo i uspjeha... Ovo nema smisla.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi