Sport

Komentari 15

Nexe: Liga nije stala kad je 9 naših bilo zaraženo, pa zašto bi sad? Pet klubova to je odbilo...

Nexe: Liga nije stala kad je 9 naših bilo zaraženo, pa zašto bi sad? Pet klubova to je odbilo...

Uoči sutrašnje sjednice HRS-a, rukometni klub Nexe jasno je dao do znanja kako za njih i ostalih pet klubova, nije prihvatljiva odgoda Paket 24 Premijer hrvatske rukometne lige

PPD Zagreb tražio je prekid sezone hrvatskog prvenstva zbog problema s korona virusom, a to se baš i nije svidjelo ostalim klubovima Premijer lige, a posebice našičkom Nexeu. Iz Zagreba su kasnije objasnili da nisu tražili prekid sezone, već samo odgodu dok se ne stvore normalni uvjeti.

Uoči sutrašnje sjednice Upravnog odbora HRS-a, glavni Zagrebov konkurent u borbi za naslov prvaka Nexe traži očitovanje o prekidanju ili nastavku natjecanja Paket 24 Premijer hrvatske rukometne lige.

Našičani pozivaju na demokratsko odlučivanje te poštivanje svih procedura. Ističu da se igraju i nacionalne lige i europska natjecanja, uključujući i prestižnu Ligu prvaka, pa čak i u državama s mnogo lošijom epidemiološkom slikom od Hrvatske.

- Pozivamo na dijalog i demokratsko odlučivanje, kako u ovom, tako i u drugim slučajevima te tražimo da se na sutrašnjoj sjednici Upravnog odbora HRS-a potvrdi nastavak i odigravanje Paket 24 Premijer hrvatske rukometne lige do 30. lipnja. Podsjećam da se rukometna liga normalno igrala kada je broj zaraženih bio mnogo veći, kada su od covida 19 oboljela čak devetorica naših rukometaša i ne vidimo razloga da se liga ne završi u terminima, a podržavamo da se utakmice koje su odgođene odigraju nakon 30. svibnja kada je službeni datum završetka Premijer lige - rekao je Josip Ergović, predsjednik Nexea, i nastavio:

- Već pet klubova odbilo je ideju o odgodi natjecanja i u ovome nismo usamljeni. Ako neka momčad ima više igrača koji su pozitivni na korona virus, utakmice se mogu odgoditi i odigrati naknadno. Međutim, odgađati prvenstvo, što od nas ne traži niti Stožer civilne zaštite kao nadležno državno tijelo i kada se slični zahtjevi za prekidom nisu pojavili u usporedivim dvoranskim, momčadskim portovima, za nas nije prihvatljivo.

Najčitaniji članci