Obavijesti

Sport

Komentari 119

Harry, gledaš? Kranjčar zabio dvaput pa asistirao Kaliniću

Harry, gledaš? Kranjčar zabio dvaput pa asistirao Kaliniću
14

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Maltu 3-0 i zasjela na prvo mjesto skupine F. Niko Kranjčar bio je dvostruki strijelac i igrač utakmice. Kalinić je zabio za 3-0

VIDEO

Spremamo se kao da je s druge strane Brazil, a igrat ćemo kao da je s druge strane Španjolska, rekao je hrvatski izbornik Slaven Bilić uoči utakmice protiv Malte na Maksimiru.

Dobro je to Bilić prenio igračima jer na travnjak je istrčala sjajna Hrvatska predvođena Nikom Kranjčarom. Čovjek je sam pobijedio Maltu. Zabio je sjajna dva gola, asistirao Kaliniću za 3-0, povezivao igru, bio je najbolji na terenu. A u Tottenhamu za njega nema mjesta. Što reći nego: "bravo Harry", posprdno, naravno. 

Hrvatska je slavila 3-0. Tom su pobjedom Slaven Bilić i Hrvatska ušli u povijest kao generacija koja je završila godinu bez poraza.

Hrvatska je proslavila i jubilej, 20 godina od prvog nastupa hrvatske reprezentacije u službenim utakmicama. Sve je bilo savršeno, nedostajao je samo jedan mali, ali jako važni detalj - navijači.

Mizernih 8.000 ljudi nije brojka kojom se HNS može ponositi. Istina, vrijeme je bilo loše, prijetila je kiša, no igra Hrvatska i temperatura, vlažnost i tlak zraka morali bi pasti u drugi plan. Da se igralo negdje drugdje gotovo sigurno bi bilo najmanje dvaput više navijača. No to je druga tema.

Malta je u Maksimiru prelazila centar samo kad je morala. Očekivana dominacija Hrvatske donijela je "Bilić boysima" prvo mjesto skupine F i mali korak prema Euru 2012. godine.

Kranjčar je sve riješio s dva "projektila" u prvom dijelu. A drugi dio Hrvatska je "odradila". Kiša je onemogućila nešto više od toga. Dovoljno za prvo mjesto i za Hrvatsku kao neporaženu reprezentaciju u 2010. godini.

HRVATSKA - MALTA 3-0 (Kranjčar 19, 42, Kalinić 81)

Stadion Maksimir, 18.30 sati

Vrijeme: Oblačno

Gledatelja: 8.000

Sudac: Duarte Gomes (POR)

POSTAVE:

HRVATSKA: Runje - Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Pranjić - Kranjčar, Dujmović, Modrić, Rakitić - Eduardo, Petrić

MALTA: Herrera - Haber, Caruana, Mamo, Sciberras - Briffa, Pace, Bajada, Schembri - Mifsud, Bogdanović

Hrvatska reprezentacija igra protiv 168. zemlje svijeta. Malta je u zadnjih 10 utakmica izvukla tek jedan remi uz devet poraza. Slaven Bilić u slučaju pobjede ili remija postat će prvi hrvatski izbornik koji je završio godinu bez poraza. Osim tog rekorda, Hrvatska lovi i prvo mjesto skupine F na koje će doći ukoliko pobijedi Maltu.

LIVE:

1' Počela je utakmica u Maksimiru! Unatoč besplatnim ulaznicama, na stadion je došlo oko 8.000 ljudi. Može se za to okriviti loše vrijeme, no igra Hrvatska i ovo je još jedan udarac za HNS. U bilo kojem drugom dijelu Hrvatske došlo bi barem dvaput više navijača. Hrvatska obilježava jubilej. Prošlo je 20 godina od prve službene utakmice Hrvatske. Modrić je već bio u prilici, no lopta mu je pobjegla na mokrom travnjaku.

2' Lopta zastaje na nekim dijelovima terena, travnjak nije u idealnom stanju. Stisnula je Hrvatska od samog početka. 

4' Petrić je prošao po desnoj strani, bila je to obećavajuća prilika, no lokva je zaustavila loptu i omela Petrića. 

6' Kranjčar je iz teške situacije pokušao iz prve, no točno u golmana Malte.

8' Prvi pokušaj Malte. Opalio je Briffa iz slobodnjaka, ali samo je dao posla dečkima koji skupljaju lopte. U sljedećoj akciji Niko Kranjčar sjajno daje Pranjiću, no od svega samo korner

10' Prošlo je 10 minuta utakmice. Očekivano, Hrvatska ima kontrolu, no nije bilo pravih prilika. Težak teren onemogućuje igru brzim dodavanjima kakvu Hrvatska preferira. 

 13' Malta prijeti. Prvi korner izveli su gosti. Bez opasnosti za Runju.

17' Cijela momčad Malte bila je u svojih 16 metara. Pucao je Modrić, no netko je blokirao. Hrvatska je pritisnula.

GOOOOOOOL!!! Niko Kranjčar zabio je fenomenalan gol. Uzeo je loptu na 30-ak metara, povukao i sjajnim udarcem pogodio "malu mrežicu". Hrvatska od 19' minute vodi 1-0

23' Polovica je igre u prvom dijelu. Od početka se vidjelo da je Niko raspoložen za igru. Sjajan njegov potez i Hrvatska je razbila malteški bunker.

24' Edurdo je sjajno reagirao na ubačaj Srne, no golman Malte odlično brani. 

31' Luka Modrić sjajno je sve napravio. Odličan dribling, udarac i - stativa! Centimetri su dijelili Hrvatsku od 2-0.

35' Do kraja poluvremena je 10 minuta. Hrvatska dominira. Malta prelazi centar ako baš mora.

38' Lijepu akciju Hrvatske Mladen Petrić završava udarcem preko gola. Ponovno je sve napravio Kranjčar. Sjajno je primio loptu na lijevoj strani, dao povratnu Petriću, no otišlo je preko gola.

GOOOOOOL!!! Simultanka Nike Kranjčara. Primio je loptu Niko, zakoračio u 16 metara i neobranjivim udarcem zabio svoj 15 gol za reprezentaciju u 42. minuti. Ako Harry Redknapp ne gleda utakmicu, bilo bi lijepo da mu HNS dostavi snimku. Podsjećamo, za Niku nema mjesta u prvih 11 Tottenhama.

KRAJ PRVOG DIJELA S dva gola Nike Kranjčara Hrvatska mirno odlazi na odmor. Očekivana dominacija 'Bilić boysa' urodila je plodom na teškom travnjaku u Maksimiru. Hrvatska igra na krilima sjajnog Nike Kranjčara koji je od samog početka nagovijestio da bi ovo mogla biti njegova večer.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Opasno su krenuli Maltežani. Mifsud je sjajno prošao i s 20-ak metara pucao preko gola.

51' Niko Kranjčar opet prijeti. Pucao je s lijeve strane iskosa, no lopta je ovoga puta otišla preko gola.

60' Nastavlja se pritisak Hrvatske iz prvog dijela. Dudu je odlično prošao po lijevoj strani, srušili su ga i bit će slobodan udarac za Darija Srnu. Bilić je pauzu iskoristio za prvu izmjenu. Ušao je Nikola Kalinić umjesto Mladena Petrića. Kaliniću je to četvrti nastup za Hrvatsku. Srna je izveo slobodnjak, no golman je spreman.

69' Ulazi Ivo Iličević umjesto Ivana Rakitića. Hrvatska je malo primirila igru. 

75' Kiša koja neumorno pada u Zagrebu omekšala je hrvatske igrače koji ne napadaju tako žestoko kao u prvom dijelu.

78' Ušao je Marijo Mandžukić, a Eduardo je krenuo prema klupi. Odmah nakon toga Kalinić je bio u dobroj situaciji, no pucao je preko gola.

GOOOOOL!!!! Kalinić je zabio u 81. minuti za 3-0! Dodao mu je, a tko drugi nego, Niko Kranjčar. Hrvatska vodi 3-0.

90' Mogao je Kranjčar upisati još jednu asistenciju, no Mandžukić je promašio sjajno ubacivanje. Sudac je označio da će se igrati još tri minute.

90+3' Gotova je utakmica u Maksimiru! Hrvatska je slavila 3-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja