Sport

Komentari 14

Hrvat koji je u BiH bocom gađao džamiju dobio poziv Austrije

Hrvat koji je u BiH bocom gađao džamiju dobio poziv Austrije

Ljubičić je tamošnjoj javnosti ostao u ružnom sjećanju budući da je snimljen kako tijekom odmora u Kiseljaku bocom gađa džamiju. Mladi je nogometaš nakon svega platio štetu, uručio donaciju te se ispričao

Austrijski izbornik Franco Foda objavio je popis igrača za predstojeći kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo, a njemu se našlo mjesta i za kapetana Rapida iz Beča Dejana Ljubičića (23).

Ljubičić je porijeklom Hrvat iz BiH, a tamošnjoj je javnosti ostao u ružnom sjećanju budući da je snimljen kako tijekom odmora u Kiseljaku bocom gađa džamiju. Mladi je nogometaš nakon svega platio štetu, uručio donaciju te se ispričao svima koje je uvrijedio.

- Ludost, poštujem svaku religiju. Odrastao sam s mnogim muslimanima, sada imam mnogo prijatelja među njima. Kao kršćanin, poštujem svaku religiju - rekao je tada Ljubičić koji je tvrdio da nije znao da gađa džamiju:

U-21 - Germany - Austria

- Znam da to izgleda glupo. S prijateljem sam tražio pekaru, željeli smo nešto pojesti. Iskreno, nisam shvatio da je to džamija, bilo je mračno - objasnio je.

Dejan za Austriju igra od 2014. kada je debitirao za U17 reprezentaciju, a sada je odličnim predstavama u Rapidu zaslužio poziv za seniorsku vrstu. Njegov mlađi brat Robert (21), uz austrijsko, ima i hrvatsko državljanstvo pa je tako 2019. debitirao za U20 reprezentaciju Hrvatske pod vodstvom Roberta Jarnija da bi kasnije upisao nastup za austrijsku U21 vrstu.

Najčitaniji članci