Obavijesti

Sport

Komentari 19

Hrvat u Daugavi: Postao sam prvak Latvije i tamo sam bog

Hrvat u Daugavi: Postao sam prvak Latvije i tamo sam bog
7

Matija Mihalj prvi je hrvatski nogometaš koji je zaigrao u latvijskoj ligi, a već u prvoj sezoni sa Daugavom osvojio je naslov. O povratku u Hrvatsku ni ne razmišlja...

VIDEO

Osvojio sam s Goricom treću, potom i drugu ligu, a sad imam i prvoligaški naslov. Sad sam siguran da je odlazak u Latviju bio vrhunski potez, kaže Matija Mihalj (25), branič novog latvijskog prvaka Daugave.

- Feštu smo imali na gradskim ulicama, pa onda i u jednoj diskoteci. To je bilo ludilo, mi igrači se od navijača nismo uspjevali probiti do WC-a - sa smiješkom priča Velikogoričanin Matija, koji se u Daugavpils, grad na jugu Latvije, preselio prije godinu dana.

- Grad je u Latviji, ali govori se ruski. Uostalom, 90 posto stanovnika su Rusi. Sve je odlično, ne sviđa mi se jedino hrana. Jedu sve što i mi u Hrvatskoj, no nekako uspiju sve pripremiti tako da je bljutavo. Čim sam došao kući na odmor, odmah sam otišao na ćevape - kaže zvijezda latvijskog nogometa.

U Hrvatskoj je bio član drugoligaša, a u Latviji je zvijezda.

- Hokej je ondje prvi sport, no nogomet je odmah nakon njega. Ljudi me zaustavljaju po ulici, traže autograme i fotografiranje, često mi se to događa. Igram standardno, ide mi jako dobro. Ma slobodno napišite da sam tamo bog - smije se Mihalj, kojem povratak u hrvatski nogomet trenutačno nije opcija.

- Ne znam baš bih li dolazio... Meni plaća svaki mjesec dolazi redovito, a imam puno prijatelja koji igraju u HNL-u i nisu baš oduševljeni kad je riječ o tome. Uostalom, latvijska liga, ako se izuzme Dinamo, po kvaliteti ne zaostaje previše za našom - rekao je Mihalj.

U klubu ima dva Gruzijca, s kojima se najviše druži, ali i Nigerijce, Ruse, Litavce, Moldavce... I trener je bio Rus, a njega je naslijedio Moldavac. No režim rada je vrlo sličan.

- Uh, takve treninge nikad nisam vidio. Treniraju po tri sata, tijekom priprema imaš dva takva treninga na dan. I puno toga se bazira na snazi, na svakom treningu radimo vježbe snage - priča Matija.

Latvijci ga vole i cijene, no još ih muči njegovo, njima neuobičajno ime.

- Nekad pogode pa napišu Matija, ali pišu me i Mitija, zovu me Matt... Općenito, Latvijci puno znaju o Hrvatskoj, a naše sportaše izuzetno cijene.

Konačni cilj mu je, u snovima o budućnosti, engleski Premiership. A na drugu stepenicu na putu do tog cilja mogao bi zakoračiti već ove zime.

- Imam ugovor još šest mjeseci i računam da ću ostati u Latviji. No ove zime idemo na pripreme u Tursku, postoje neke kombinacije i možda vrlo brzo odem iz Daugave. No zasad sam tamo i trenutačno samo o tome razmišljam - zaključio je Matija Mihalj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući