Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvat u LASK-u: Dobit će priliku i naš 16-godišnjak

Hrvat u LASK-u: Dobit će priliku i naš 16-godišnjak
1

Andrej Panadić (39), novi je trener austrijskoga Bundesligaša LASK-a iz Linza. Priprema momčad za novu sezonu, u kojoj računa i na Hrvate

VIDEO

Nakon euforične lanjske sezone, koju su nogometaši iz Linza završili na šestom mjestu nakon što su se vratili u elitno društvo, slijedi druga sezona među najboljima. Najčešće su takve posebno teške i krizne kad je zadržavanje prvoligaškog statusa u pitanju. Zna to i Panadić, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, te igrač Dinama, Chemnitza, HSV-a i Sturma.
- Druga je sezona nakon povratka u prvu ligu uvijek najteža. Često tada kod igrača uslijedi opuštanje, a to onda najčešće biva kažnjeno – kaže hrvatski trener.
Na pitanje smatra li vlastito neiskustvo problemom, Panadić odgovara niječno.
- Igrao sam nogomet dvadeset godina i nikad mi nisu cvale ruže. Trenerski sam radio kao voditelj nogometne akademije i kao privatni trener. Također sam puno proučavao druge trenere, a kao igrač sam se često puta sam pokušavao uživljavati u trenersku ulogu.
Panadić je na klupi LASK-a naslijedio Karla Daxbachera, koji je prešao u bečku Austriju. Ostala su mu dvojica pomoćnika ranijeg trenera (Christian Stumpf i Wolfgang Wimmer), no za kondicijskog je trenera Panadić izričito zahtijevao Hrvata Tihomira Sadibašića, kojega je na kraju i dobio.
- Htio sam ga bezuvjetno. Osnovno što nisam želio jest da mi igrače nabijaju snagu trčanjem po šumi – kazao je Panadić pohvalno se izrazivši o modernim metodama priprema svog sunarodnjaka.
Panadić je također morao odgovoriti na novinarsko pitanje hoće li forsirati obranaški stil nogometa, obzirom da je igrao stopera.
- Nogomet se igra u oba pravca. Dok ste u posjedu lopte, onda ne možete primiti gol. No, dok loptu nemate u posjedu, onda se žestoko morate braniti. Ako to rade u Chelseaju ili Barceloni, onda tako moraju raditi i oni malo lošiji. Mi smo ovdje na treninzima pokušavali forsirati bržu igru. Zasad nam ne ide loše.
Hrvate na terenu Panadić će također forsirati. Igra će se u prvom redu oslanjati na 39-godišnjeg veterana Ivicu Vastića, Panadićeva vršnjaka, koji je i najzaslužniji za trenerov dolazak u Linz.
Najveće iznenađenje u momčadi LASK-a mogao bi ispasti jedan još 16-godišnji Hrvat. Riječ je o Anti Budimiru (rođen 22. srpnja 1991. godine), kojega je Panadić doveo iz velikogoričkog Radnika. Mladog su centarfora, visokog 190 centimetara, ove sezone u svoje redove zvali Hansa iz Rostocka i Liverpool.
- Budimir trenira s nama i vrlo se dobro snalazi. Moguće je da će ostati u kadru prve momčadi i da ću ga redovito koristiti. Mislim da nije prerano. Tehnički i taktički igrač o nogometu ionako mora sve znati do 19. godine. Naravno da je uvođenje mladog igrača uvijek rizično, no mislim da se hrabrost na kraju mora isplatiti!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući