Obavijesti

Sport

Komentari 772

Hrvati će ipak plesati sambu: "Kockasti" se plasirali na SP!

Hrvati će ipak plesati sambu: "Kockasti" se plasirali na SP!
33

Nakon što smo propustili SP 2010., novo natjecanje najboljih momčadi nećemo gledati na tv-u! Slijedi sedam mjeseci priprema, a nakon ovakve igre vratila se vjera

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija ipak će igrati Svjetsko prvenstvo! Križni put kvalifikacija, doigravanja napokon je završio i to u velikom stilu. Hrvatska je pobijedila Island 2-0, ali rezultat niti približno ne pokazuje koliko su ih 'kockasti' nadigrali! Svaka čast Niki Kovaču i igračima, zaslužili su ovo proslaviti i popiti i više od 70 piva! Slavit će i hrvatski narod, a iduće ljeto će na Copacabani plesati sambu.

Hrvatska nije pobijedila posljednjih pet službenih susreta, posljednji put slavili smo još u ožujku, ali odigrala je najbolje kada je bilo najbitnije!

Već nakon 40 sekundi naši su odigrali lijepu akciju, sam je na 10-ak metara ostao večeras fantastični Mateo Kovačić, ali je pucao preko gola. Početak je dao naznačiti kako će izgledati ovaj dvoboj. Islanđani nisu složili niti jednu opasnu situaciju iako već mjesecima nisu izgubili, a naši su nizali šanse jednu za drugom. U 90 minuta smo nabrojali 11 čistih, pravih, stopostotnih prilika! 

Poveli su u 27. minuti, Perišić je nakon nabačaja Rakitića sretno promašio, a lopta je otišla na drugu stativu na kojoj je spreman bio Mario Mandžukić

Ipak, Mandžo je samo 10 minuta kasnije nepotrebno napravio glupost. U borbi na centru je kopačkom išao na bolno mjesto islandskog igrača! Sudac Kuipers mu je dao crveni karton! Igrač manje, međutim, u nastavku se uopće nije vidio.

U pravom trenutku, odmah na startu 2. poluvremena pogodio je Darijo Srna, igrao je kao iz najboljih dana! Kovačić je prošao trojicu, navukao još trojicu, gurnuo na stranu, a Srna je potpuno iskosa, s ruba kaznenog prostora pucao 'žabicom' i pogodio suprotni kut, malu mrežu! Ovaj gol ide na dušu dotad čudesnog golmana Halldorssona.

Do kraja susreta 'kockasti' su stvorili još 'nebrojeno' prilika, a posebno treba izdvojiti Kovačićev solo prodor i Olićeve škarice. Mateo je Islanđane nizao kao čunjeve no golman mu je jedva obranio, a zatim je Ola škaricama pogodio prečku nakon kornera!

Na današnji dan prije 10 godina , Hrvatska je u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2004. godine u Ljubljani pobijedila Sloveniju 1-0. Povijest se ponovila, a naši su dokazali da su majstori za play-off, sada su na omjeru četiri od četiri!

Nakon što smo propustili SP 2010. godine, novo natjecanje najboljih momčadi na svijetu nećemo gledati na tv-u! Slijedi ždrijeb 6. prosinca pa sedam mjeseci priprema, a nakon ovakve igre naših, vratila se vjera da tamo možemo učiniti velike stvari! Koga god izvukli...

Poraz od Škotske, poraz od Belgije, smjena Štimca...

Hrvatska je odigrala najslabije kvalifikacije u povijesti, pobijedila je samo pet puta, a čak triput izgubila. Najbolniji su bili oni od Škotske i Belgije na Maksimiru. Uslijedila je smjena Igora Štimca pa drama u prvoj utakmici kod Islanda, ali večeras su dečki sve naplatili. 

Hrvatska u studenom u 13 utakmica poražena samo jednom

Ponovno se pokazalo da nam izuzetno odgovara igrati u ovom mjesecu. U studenom smo igrali 13 službenih utakmica, izgubili smo jedan jedini put.

HNS trlja ruke

Hrvatski nogometni savez sigurno je ponosan na ovakvu predstavu, ali i zadovoljan jer su milijuni i milijuni eura praktički večeras sjeli na račun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 772
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna