Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
141 komentara

'Hrvati su dovoljno talentirani da zaustave dominaciju SAD-a'

Već od Igara 2020. u Tokiju naši bi košarkaši mogli uzdrmati dominaciju nedodirljive velesile SAD-a. Francuska, Australija i Kanada zajedno s Hrvatskom činit će prijetnju Amerikancima

Basketball - Men's Preliminary Round Group B Argentina v Croatia
Foto: REUTERS
141 komentara

Prema pisanju uglednog američkog košarkaškog portala SB Nation, Hrvatska ne treba strahovati za svoju budućnost. Već od Igara 2020. u Tokiju naši bi košarkaši mogli uzdrmati dominaciju nedodirljive velesile SAD-a. Francuska, Australija i Kanada zajedno s Bogdanovićem i društvom označene su kao potencijalni favoriti za zlatnu medalju 2020.

SB Nation smatra kako je Bojan Bogdanović najveća zvijezda naše košarke. Igrač je postizao u prosjeku 25.3 poena na turniru, četiri više od bilo kojeg drugog igrača u Riju. Tek mu je 27, pa u Japan stiže u najboljim godinama.

Do tih Igara dodatno će sazrijeti i Dario Šarić (22) i Mario Hezonja (21) te bi oni trebali postati glavni igrači reprezentacije. Hezonja je pokazao svoje šuterske sposobnosti i što je najbolje, to je tek početak Dubrovčanina.

Poslije četiri godine u NBA ligi on bi mogao postati i glavni šuter naše reprezentacije te bi s Bogdanovićem mogao ponuditi ono što trenutno imaju viceprvaci NBA lige Golden State Warriorsi u likovima Stepha Curryja i Klay Thompsona. Šarić bi u tom slučaju mogao biti hrvatski Draymond Green i 'velika trojka' je tu.

Ne treba zaboraviti Dragana Bendera (18), četvrtog picka ovoljetnog NBA drafta, kao niti centarski dvojac - Ivica Zubac i Andrija Žižić.

Ukoliko sve bude išlo po zdravom planu, Hrvatska bi mogla u veliku borbu za medalje na sljedećim Igrama. U Riju smo zaustavljeni u četvrtfinalu poslije na koncu srebrnih Srba, zanimljivo, Srba koje SB Nation ne svrstava u krug potencijalnih favorita za ugrožavanje Amerikanaca.

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Message