Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
10 komentara

Hrvati su ipak u finalu Eura: Osječki kumovi dijele pravdu

Važno je da su suci u paru i dobri prijatelji, a mi to doista jesmo, kaže Matija Gubica o Borisu Miloševiću. EHF im je dao čast da prvi put sude finale velikog natjecanja, Europskog prvenstva

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
10 komentara

Hrvatska rukometna reprezentacija nije uspjela doći u borbu za medalje na Europskom prvenstvu u našoj zemlji, ali imat ćemo predstavnike u nedjeljnom finalnom meču od 20:30 u Areni Zagreb.

Naime, Osječani Matija Gubica i Boris Milošević, naš najbolji sudački tandem posljednjih devet godina, sudit će finalni meč, odredila je Europska rukometna federacija. Gubici i Miloševiću bit će to prvi finale nekog velikog natjecanja i peta utakmica koju sude na turniru nakon ogleda Danska - Mađarska (32-25), Crna Gora - Slovenija (19-28), Njemačka - Češka (22-19) i Njemačka - Danska (25-26).

Utakmicu za peto mjesto između Hrvatske i Češke (15:30) sudit će Španjolci Raluy i Sabroso, prvi polufinale između Francuske i Španjolske (18 sati) Makedonci Nikolov i Načevski, drugi polufinale između Danske i Švedske Nijemci Geipel i Helbig, a utakmicu za treće mjesto (nedjelja, 18 sati) Rumunji Din i Dinu.

Rukometni suci podvrgnuti su vrlo strogom režimu, konstantno moraju biti u punoj formi. IHF-u i EHF-u svaki mjesec moraju slati izvještaju o količini odrađenih treninga, a svakih pola godine prolaze rigorozne kontrole. No naši Osječani s tim nemaju nikakvih problema, već godinama su u samom svjetskom sudačkom vrhu.

- Boris ima informatičku agenciju, a ja marketinšku. Drukčije ne bismo mogli raditi, budući da sudimo između 80 i 100 dana na godinu - priča Gubica, koji je s Miloševićem igrao prvoligaški rukomet za Osijek, zajedno su 1999. i položili za suce, a u međuvremenu su postali i kumovi:

- Važno je da su suci u paru i dobri prijatelji, a mi to doista jesmo.

Tema: Europsko rukometno prvenstvo 2018.

Message