Obavijesti

Sport

Komentari 6

Hrvatica je prvakinja svijeta! Francuska uzela zlato na SP-u

Hrvatica je prvakinja svijeta! Francuska uzela zlato na SP-u

Tamara Horaček (28) rođena je u Požegi, a kao djevojčica se preselila u Francusku. U finalu Svjetskog prvenstva vukla je Francuskinje i bila najbolja strijelkinja svoje reprezentacije

VIDEO

Francuske rukometašice osvojile su naslov svjetskih prvakinja zahvaljujući 31-28 (20-17) pobjedi protiv braniteljica naslova Norvežanki u finalu ovogodišnjeg SP-a igranom u Herningu.

Hrvatica Tamara Horaček na krovu svijeta

Lena Grandveau i Tamara Horaček (28) su sa po pet pogodaka predvodile Francuskinje, dok su Nora Mork s osam i Stine Bredal Oftedal sa šest pogodaka vukle Norvežanke.

Inače, Horaček je Hrvatica rođena u Požegi koja je kao mala djevojčica preselila u Francusku. Sada je s francusku rukometnu reprezentaciju vodila do zlata na Svjetskom prvenstvu.

Ovo je bio četvrti put kako su se Francuska i Norveška sastale u finalu SP za rukometašice, a Francuskinje su prvi put stigle do pobjede, 1999. je bilo 25-24, 2011. 32-24, a prije dvije godine 29-22 za Norvežanke.

Treći naslov za Francuskinje

Za Francusku, koja je i aktualni olimpijski pobjednik, ovo je treći naslov svjetskih prvakinja, nakon 2003. i 2017. godine. Usto ima i četiri srebra (1999, 2009, 2011, 2021). 

Aktualne europske prvakinje Norvežanke su, pak, ostale na četiri svjetska naslova (1999, 2011, 2015, 2021), a ovo im je treće srebro, nakon 1997., 2001. i 2017.

Danska brončana

Broncu je osvojila domaća reprezentacija Danske nakon što je u susretu za treće mjesto na domaćem terenu u Herningu svladala Švedsku sa 28-27 (18-15). Po pet pogodaka za Dansku postigle su Anne Mette Hansen, Mie Enggrob Hojlund i Kristina Jorgensen, dok Šveđankama nije bilo dovoljno po sedam golova Linn Blohm i Olivia Mellegard.

Za Dankinje je ovo četvrta bronca sa svjetskih prvenstava, odličje iste boje osvojile su i prije dvije godine. Usto imaju i jedno zlato, dva srebra te tri četvrta mjesta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...