Obavijesti

Sport

Komentari 25

Hrvatska bi uskoro trebala dobiti izbornika! Sigurdssona ovi detalji dijele od potpisa

Hrvatska bi uskoro trebala dobiti izbornika! Sigurdssona ovi detalji dijele od potpisa

Bez obzira na loše rezultate u posljednje četiri godine, klupa hrvatske rukometne reprezentacije je primamljiva i za one najbolje stručnjake. To i je Dagur Sigurdsson koji je s Njemačkom 2016. osvojio Euro

VIDEO

U početku su svi na spomen stranca odmahivali rukom. Veliki favorit za nasljednika Gorana Perkovca bio je Slavko Goluža, čak se i spominjalo kako bi se na klupu mogao vratiti legendarni Lino Červar, ali na koncu su čelnici HRS-a ponudili posao Islanđaninu Daguru Sigurdssonu (50)!

Pokretanje videa...

izjave kuzmanović perkovac srna 04:21

Kao grom iz vedra neba pojavila se informacija kako je bivši njemački izbornik u srijedu ujutro došao u Zagreb na pregovore s čelnicima hrvatskog rukometnog saveza. I kako doznajemo, na korak je od preuzimanja naše reprezentacije!

Gotovo cijelo poslijepodne traju razgovori i uskoro bi trebali sve dogovoriti, no ostali su još određeni detalji. Islanđanin je u Japanu obilato napunio račune jer je godišnje zarađivao milijun eura, ali jasno je kako mu HRS ni približno ne može ponuditi toliko. Spominje se cifra od 300 tisuća eura i to je najveći iznos koji mu navodno savez može ponuditi. Kako je Sigurdsson već sedam godina izbornik Japana, morat će prvo raskinuti ugovor s dosadašnjim poslodavcem pa potom predati EHF-u zahtjev za certifikat kako bi kao trener mogao raditi u Europi.

Koeln: Susret Njemačke i Hrvatske na Europskom prvenstvu u rukometu

Ostao je još nekoliko koraka kako bi sve postalo i službeno, ali sve je izvjesnije kako će Hrvatska dobiti prvog stranca na klupi reprezentacije. Dagur Sigurdsson jedan je od najcjenjenijih trenera na svijetu i bez obzira na loše rezultate u posljednje četiri godine, klupa hrvatske rukometne reprezentacije je primamljiva i za one najbolje stručnjake. I dalje imamo snažan ugled u rukometnom svijetu i svaki trener poželio bi voditi takvu reprezentaciju koja se prethodnih godina naosvajala medalja i uvijek ima roster sposoban za borbu za medalje. Nažalost, na posljednja četiri natjecanja nismo imali izbornika koji zna posložiti taj orkestar i odvesti ga do medalje.

Islanđanin nije imao briljantnu igračku karijeru, ali zato mu u trenerskoj nema premca. Uhodavao se u A1 Bregenzu pa od 2008. do 2010. vodio Austriju. Čak šest godina vodio je rukometaše Füchse Berlina, od 2009. do 2015. pa je potom sjeo na klupu njemačke reprezentacije s kojom je osvojio Europsko prvenstvo 2016. godine. To im je i posljednje zlato s velikih natjecanja.

Muenchen: SP u rukometu, Bahrain - Japan

Zasitio se vrhunskog rukometa pa je 2017. godine dobio ponudu kakvu nije mogao odbiti. Sjeo je na klupu japanske reprezentacije uz ogromnu godišnju zaradu, ali i izuzetno tešku zadaću. Popularizirati rukomet u ovoj zemlji i odvesti njihovu reprezentaciju na veću razinu. I radio je solidan posao, koliko je to bilo moguće uz takav roster, a sjetimo se kako su nas Japanci itekako namučili prije tri godine na SP-u u Egiptu. Bili su na korak od najveće pobjede u povijesti, ali Čupić nam je donio bod u samoj završnici. 

Njegova era u Zemlji izlazećeg sunca je pred završetkom. Iako su ga s Japancima čekale Olimpijske igre u Parizu, odlučio je otići s klupe i čini se, prihvatiti poziv Hrvatske. Kada takva jedna reprezentacija zove, bez obzira u kakvoj situaciji bila, to se ne odbija. 

Podsjetimo, reprezentacija bi se trebala okupiti 11. ožujka, a samo tri dana kasnije čeka nas utakmica protiv Austrije u prvom kolu kvalifikacija za Olimpijske igre. Nakon toga slijedi Njemačka pa za kraj Alžir.  Naravno, glavni cilj je plasirati se u Pariz, a nakon toga će Sigurdsson, ili tko već bude na klupi, u miru moći slagati momčad za budućnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...