Obavijesti

Sport

Komentari 36

Hrvatska deveti favorit, prvak Europe zaradit će 34 mil. eura

Hrvatska deveti favorit, prvak Europe zaradit će 34 mil. eura
1

Hrvatska je plasmanom na Europsko prvenstvo osigurala 9.25 milijuna eura. Svaka pobjeda u skupini nosi 1,5 milijuna eura, a remi 750.000 eura. Da će Hrvatska postati prvak Europe tečaj je - 26!

VIDEO

Prvi put u povijesti Europsko prvenstvo igrat će se u 12 gradova, odnosno 12 država. Ideja je prihvaćena polovično, ima onih koji je smatraju odličnom, a ima i onih koji to vide kao običnu glupost. Tvorac je Michel Platini, tadašnji predsjednik Uefe, a razlog je nezadovoljstvo kandidatima, to su bili Turska, Azerbajdžan i Gruzija te Škotska, Irska i Wales. 

Pokretanje videa...

05:12

Euro će početi 12. lipnja, a veliko finale bit će 12. srpnja. U tih mjesec dana Hrvatska može zaraditi 34 milijuna eura. No, krenimo redom. Već plasmanom na Europsko prvenstvo HNS je zaradio 9,25 milijuna eura. Nadalje, svaka pobjeda u skupini nosi 1,5 milijuna eura, a remi 750.000 eura. Uostalom, evo tablice...

  • Plasman na Euro - 9,25 milijuna eura
  • Pobjeda u skupini - 1,50 milijuna eura
  • Remi u skupini - 750.000 eura
  • Osmina finala - 2 milijuna eura
  • Četvrtfinale  - 3,25 milijuna eura
  • Polufinale - 5 milijuna eura
  • Poraz u finalu  - 7 milijuna eura
  • Prvak Europe - 10 milijuna eura

U teoriji, a nadamo se i u praksi, Hrvatska bi osvajanjem Eura mogla zaraditi 34 milijuna eura. Uostalom, ovo je posljednje Euro za Modrića i Rakitića i nema sumnje da će učiniti sve da se oproste velikim uspjehom. Kladionice su već odredile koeficijente i favorite, iako je do početka Eura ostalo sedam mjeseci.

Po njima je najveći favorit Francuska s koeficijentom 5,5, a odmah iza nje je Engleska (6,5). Slijede Belgija (8), Španjolska (9), Njemačka (10), Nizozemska (13), pa Italija (15) i Portugal (17). Iza ovog elitnog društva slijedi Hrvatska

Na pobjedu Hrvatske 12. srpnja u 21 sat po hrvatskom vremenu koeficijent je 29! Odlično, nema što. Za sve one koji vjeruju da Luka Modrić i društvo mogu ponoviti rusko ljeto, isplati se probati. Jer, kladionice su nad debelo podcijenile i uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji. I tada su naši bili tek deveti favorit s tečajem 45! Primjerice, kladionice su tada najviše vjerovale Njemačkoj, na koju je bio tečaj 5.50, a ovi su im vratili ispadanjem u skupini. 

Eh, da, i na ovom Europskom prvenstvu bit će, drugi put u povijesti, 24 reprezentacije. Prije četiri godine ovakav sustav toplo je pozdravljen jer je iz nekih skupina prošlo čak tri najbolje reprezentacije. Prevedeno, nema straha, Hrvatska će proći prvi krug, a onda nas se čuvajte...

 

POSLUŠAJTE NOGOMETNU HIMNU 'MOJA CROATIA'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica