Obavijesti

Sport

Komentari 316

Šok u Las Vegasu: Stipe Miočić izgubio titulu teškim nokautom

Šok u Las Vegasu: Stipe Miočić izgubio titulu teškim nokautom

Zastrašujuće je Francis Ngannou pobijedio Stipu Miočića. Nažalost, Stipe danas nije imao rješenja. Ngannou je bio bolji od početka do kraja i na koncu je slavio teškim nokautom te postao novi prvak

Stipe Miočić izgubio je titulu teškaškog prvaka UFC-a teškim nokautom od Francisa Ngannoua. Kamerunac je uvjerljivo slavio u revanšu na UFC 260 i na koncu zasluženo osvojio pojas.

POGLEDAJTE VIDEO: Miočić pomagao Petrinji

Pokretanje videa...

Stipe Miočić pomaže Petrinji 00:47

Miočić je ušao koncentrirano kao i uvijek, djelovao je spremno... Ali kada je borba počela samo jedan borac bio je prisutan u kavezu. Francis Ngannou odradio je sjajnu borbu od početka do kraja, uvjerljivo i zasluženo pobijedio Stipu pa na koncu ponio titulu najboljeg teškaša svijeta.

Već u prvoj rundi Miočić je izgubio samopouzdanje. Ušao je samozatajno i oprezno u borbu, a kada je pokušao srušiti Ngannoua uslijedila je kontra. Sjajno se Kamerunac obranio od napada, 'uzeo' Stipi leđa pa ga s nekoliko teških udaraca šokirao.

Nije Miočić mogao ući u ritam pa je Ngannou i u drugoj rundi djelovao puno bolje. Stipe je već u drugoj dionici imao natečeno desno oko, a kada je sjeo desni direkt pa teški lijevi kroše - priči je, nažalost, bio kraj. Stipe je pao kao pokošen, a kamerunski gorostas samo je završio posao dodatnim teškim maljem.

Od beskućnika iz Kameruna do napada na teškašku titulu: Tko je novi prvak Francis Ngannou?
Od beskućnika iz Kameruna do napada na teškašku titulu: Tko je novi prvak Francis Ngannou?

Što sada slijedi za Miočića? Teško je reći. Prvo će se morati dobro odmoriti, pogledati borbu i izanalizirati gdje je griješio. A onda, ako UFC na to pristane, za što će, realno, biti malo šansi, spremiti se za revanš. Ako ne, ima sjajnih i kvalitetnih boraca s kojima bi se Stipe mogao boriti za novi napad na titulu.

S druge strane, Ngannoua sada gotovo sigurno čeka Jon Jones. Odmah po završetku borbe javio se bivši prvak poluteške kategorije i sada je najizglednija opcija da će se upravo Ngannou vs. Jones za pojas teške kategorije dogoditi kroz koji mjesec.

Od ostalih borbi Vicente Luque slavio zaustavio je gušenjem bivšeg prvaka veltera Tyrona Woodleyja dok je Sean O'Malley nokautirao Tomasa Almeidu. U glavnom programu još je Jamie Mullarkey nokautirao Khamu Worthyja, a Miranda Maverick pobijedila je Gillian Robertson jednoglasnom odlukom sudaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
UFC 260: Miočić vs. Ngannou 2 OKO 6 SATI , UFC Apex, Enterprise, Nevada
Sortiranje događaja
2. RUNDA/ KRAJ

Miočić je u drugu rundu ušao s naotečenim desnim okom. Ostavio je traga onaj napad Ngannoua iz prve runde.

I kraj! Šok u Las Vegasu! Francis Ngannou nokautirao je Stipu Miočića!

Sjeo je desni direkt pa lijevi kroše, Stipe je pao kao pokošen i Ngannou je maljevima završio posao.

Zaista neočekivan rasplet u Las Vegasu, Stipe je večeras bio potpuno izvan kaveza, to jest, Ngannou je izgledao kao najbolja verzija sebe.

Miočić nije imao rješenja niti za jedan napad Kamerunca, nije uspio iskoristiti niti svoje najbolje oružje protiv njega i srušiti ga u parter i na koncu je izgubio teškim nokuatom.

Francis Ngannou je novi teškaški prvak svijeta.

1. RUNDA

Ngannou je odmah zauzeo sredinu ringa, oba borca su s dosta koncentracije ušli u borbu i puno napetosti bilo je na samom početku.

Kamerunac je borbu otvorio s low kickovima dok se Miočić dobro kretao u stranu pa i on uzvratio low kickom.

Uslijedio je opasan desni kroše koji je sjeo na Miočićevo lijevo uho, ali Stipe nije ni trepnuo. A onda je Stipe krenuo na rušenje, ali Ngannou je nevjerojatno obranio njegov pokušaj iskontrirao ga i skoro završio! Nevjerojatno!

Teške udarce primio je Miočić, ali uspio se pridići i nastavio borbu. Nekako je uspavano ušao u meč, Ngannou za sada djeluje prilično dobro.

Miočić ni nakon silovitog napada Ngannoua nije krenuo prema naprijed već je čekao, očito se drži taktike koju je dogovorio s timom.

I kraj prve runde, Ngannou puno bolji na samom otvaranju borbe.

POČETAK

Bruce Buffer je najavio borce i krenula je borba! Idemo, Stipe!

EVO I MIOČIĆA

A evo nam i Stipe Miočića! Sjajno je pripremljen i koncentriran kao i uvijek. Izvadio je žvakaću gumu iz usta, skinuo krunicu i majicu, pozdravio se s trenerima i ušao u kavez.

Sve je spremno za spektakl!

NGANNOU PRVI IZAŠAO

U kavez je prvi izašao izazivač Francis Ngannou. Kao i uvijek izgleda zastrašujuće i u sjajnoj formi.

Komentari 316