Obavijesti

Sport

Komentari 10

Hrvatska prvi put povela u zadnjoj četvrtini pa slavila!

Hrvatska prvi put povela u zadnjoj četvrtini pa slavila!

Hrvatska je teškom mukom pobijedila Švicarsku 64-56, došla do četvrte pobjede u pretkvalifikacijama za EuroBasket i tako osigurala drugo mjesto. No, igra je bila jako loša i bezidejna pa ništa drugo osim pobjede ne može zadovoljiti izbornika

Pobjeda s kojom smo osigurali treće mjesto jedino je pozitivno što možemo izvući iz ove utakmice. Sve ostalo bilo je za apsolutni zaborav. Od bezidejne igre u napadu do propusne obrane. Švicarci su vodili gotovo cijelu utakmicu, a prvi put smo u vodstvo došli u 34. minuti. I ostali do kraja utakmice.

Hrvatska je u petom kolu pretkvalifikacija za EuroBasket pobijedila Švicarsku 64-56. Došli smo u Fribourg kao favoriti, ali na parketu je izgledalo kao da je to Švicarska. Apsolutno ništa nismo mogli pogoditi, falila je kreativnost i brži protok lopte, izbornik Aco Petrović rotirao je Kapustu, Mavru i Filipovića na poziciji playmakera, ali baš ništa nije urodilo plodom. Švicarci su za to vrijeme pobjegli na plus deset.

Nismo mogli do koša iz igre pa smo se oslonili na slobodna bacanja. Agresivnost i prodori u reketu jedino je što je dobro funkcioniralo pa smo na poluvremenu imali čak 23 slobodna bacanja! Pogodili smo ih 16, što nas je, uz užasan šut iz igre, držalo u egalu. Na predah smo otišli sa zaostatkom 38-32.

U drugom poluvremenu ista priča. Kada god bismo se približili Švicarcima i došli na loptu od vodstva, isforsiranim šutom sve bismo uništili. Naša sreća što Švicarska nije rang te reprezentacije koja bi iskoristila sve naše pogreške i riješila pitanje pobjednika već u trećoj četvrtini. Da je s druge strane bila imalo jača reprezentacija... Šut nam je u jednom trenutku bio osam od 35. Svaki komentar je suvišan.

Uz minimalni zaostatak ušli smo u posljednju četvrtinu, a 34. minuta trenutak je koji je presudio utakmicu. Toni Nakić pogodio je tricu za 52-51 i prvo naše vodstvo na utakmici. Toni Perković pogodio je još jednu pa su uslijedila četiri koša zaredom Roka Prkačina. Pobjegli smo na plus 11 i činilo se kako je priči kraj.

Zagreb: Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je 79:87 od Poljske u sklopu kvalifikacija za EuroBasket 2025.

Opet su se zatresle ruke u završnici. Dijelili smo lopte Švicarcima, dali im priliku da se vrate u igru, ali po našu sreću opet, nisu to iskoristili. Na kraju je izbornik s blago stisnutom šakom mogao proslaviti pobjedu. Povoda za veće slavlje nije bilo jer sve ostalo bilo je za zaborav.

Najbolji igrač bio je Prkačin s 15 koševa i osam skokova, a odmah do njega Toni Nakić koji je zabio 14. Švicarce su predvodili Gravet i Polite s po 11.

A naša statistika? Bolje ne pogledati. Šut je bio na 18 od 58, promašili smo 11 slobodnih bacanja (23-34) i imali osam asistencija?! Za tri dana očekuje nas Austrija na Gripama. Pobjeda ne bi trebala doći u pitanje ni s ovakvom igrom, ali samo se nadamo da će biti mrvicu bolje od ovoga da gledatelji ne bi požalili što su došli...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Peto kolo pretkvalifikacija za EuroBasket 19.30 , Fribourg, Švicarska
Švicarska
56 : 64
Hrvatska
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraj. Teškom mukom slavili smo protiv Švicarske 64-56. Utakmica za zaborav, katastrofalni napadački učinak, propusna obrana, bezidejnost... Srećom pa je Švicarska reprezentacija koju možemo pobijediti i s takvom igrom. Prvi put poveli smo u 34. minuti pa pobjegli na nedostižnih plus devet i riješili pitanje pobjednika koje je Švicarska mogla riješiti više puta. Presudila je posljednja četvrtina u kojoj smo napravili 17-7.

Najbolji igrač bio je Prkačin s 15 koševa i osam skokova, a odmah do njega Toni Nakić koji je zabio 14. Švicarce su predvodili Gravet i Polite s po 11.

10'

Na našu sreću, Švicarska nije takav rang reprezentacije koja će iskoristiti naše brojne pogreške. Da je tu stajala neka malo jača reprezentacija, vrlo vjerojatno bismo ovaj susret odavno izgubili. 

8'

Sami sebi stvaramo probleme. Početničke greške radimo i vraćamo Švicarsku u igru. Sada su na minus osam, nadamo se da se neće približiti. 

7'

Prkačiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin. Eto nas na plus 11 tri minute do kraja. Jesmo li riješili sve?

7'

Fantastičnu obranu igramo u posljednjoj četvrtini. Začepili smo švicarski napad, forsiraju šuteve, ali sada su se sudarili s našom sudbinom s ove utakmice. Baš ništa ne ulazi.

Komentari 10