Obavijesti

Sport

Komentari 2

Hrvatska i Engleska u borbi za drugo mjesto u skupini EP-a

Hrvatska i Engleska u borbi za drugo mjesto u skupini EP-a
1

Današnji susret nosi odgovor koja momčad će zauzeti drugo mjesto. Hrvatska je kvalitetnija, no ne smije se zaboraviti da su Englezi tri četvrtine imali Tursku u egalu

VIDEO

Englezi su prema očekivanjima dominirali u susretu sa Ukrajinom. Iako smo predviđali veliku dominaciju u skoku do toga nije došlo, ali su zato Englezi to nadoknadili vrhunskim šutom iz igre, pa stoga ne čudi konačnih 93 poena koliko su zabili Ukrajincima. Nakon jučerašnje utakmice sigurno je još osjetniji žal što na otvaranju prvenstva nisu svladali Tursku iako su imali sjajnu priliku. No izbornik Bucknall ne očajava:

- Bitno je da smo se dignuli nakon poraza i odigrali puno bolje. To je pokazatelj odličnog karaktera. Današnji susret nije bio lagan kako se čini, ali smo mi odlično čitali obranu protivnika i brzim protokom lopte smo ih na kraju slomili.

Ipak treba odmah naglasiti da je jedno Ukrajina, a sasvim nešto drugo Turska i današnji protivnik Engleza, Hrvatska. Ovdje će ulog biti druga pozicija u skupini i ne treba dvojiti da će motiv biti maksimalan. Engleska je protiv Turske već pokazala da bez problema može igrati sa najboljim momčadima Europe i sigurno će protiv Hrvatske sa tom spoznajom biti još opasniji.

Hrvatska pak dolazi nakon poraza kojeg nije imala u planu. Iako je jasno da je Turska vrhunska reprezentacija, poraz uvijek boli, posebno kada si kandidat za medalju. Hrvatska je potpuno zakazala u obrambenom segmentu koji bi trebao biti najveća snaga ove momčadi, a onda je jasno da nisu imali pravu priliku kada su protivnicima dozvolili čak 84 poena.

Danas protiv Engleske to bi trebalo puno bolje funkcionirati jer realno Hrvatska je klasu iznad svog današnjeg protivnika. Međutim Englezi su itekako mučili Tursku, te su čak tri četvrtine s njima bili u egalu, što pokazuje određenu kvalitetu.

Najveći problem za Hrvatsku mogao bi biti 215cm visoki centar Okoroh jer Hrvatska nema centra koji bi mu parirao. Žganec i Arapović su osjetno niži i tu bi mogao nastati problem.

S druge strane, kvaliteta vanjske linije Hrvatske morala bi biti presudna jer nakon što smo vidjeli da su Marinelli i Mazalin u odličnoj formi jučer im se priključio i Bošnjak koji je nakon U19 prvenstva bio upitan baš po pitanju forme. Sa puno dužom klupom i boljim pristupom u obrani Hrvatska ne bi smjela imati problema u ovom susretu.

  • EP DO 18 GODINA, 3. KOLO: Engleska – Hrvatska, 19.45 SATI

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju