Obavijesti

Sport

Komentari 8

Hrvatska ima svjetsku broncu: Kvesić donio medalju u karateu

Hrvatska ima svjetsku broncu: Kvesić donio medalju u karateu
1

U borbi za broncu (+84 kg) Anđelo je pobijedio je predstavnika iz BiH Harisa Sujkovića 3-0. Kvesić je imao iznimno uspješnu natjecateljsku sezonu, no nedostajala mu je velika medalja do koje je i došao

VIDEO

Sjajne vijesti stižu nam iz austrijskog Linza sa Svjetskog prvenstva u karateu. Anđelo Kvesić donio je Hrvatskoj brončanu medalju, prvu nakon osam godina!

U borbi za broncu (+84 kg) pobijedio je predstavnika iz BiH Harisa Sujkovića 3-0. Anđelo je imao iznimno uspješnu natjecateljsku sezonu, no nedostajala mu je velika medalja do koje je i došao. Naš je karatist inače član K.K. Hercegovina-Zagreb, a trener mu je Danijel Vučić.

Prije današnjeg uspjeha, Kvesić je briljirao u repasažu uvjerljivo nadigravši Tunižanina Marouanea Ahmeda Ezzara 8:1 te Wai Kit Loua koji nastupa za Makao 7:0. 

- Još ne mogu vjerovati da sam osvojio medalju.Osjećaj je stvarno odličan, svi čestitaju, svi su sretni i ponosni, drago mi je zbog toga. Zajedno s izbornikom i svim kolegama iz reprezentacije uspjeli smo stvarno napraviti izvrstan posao. Napokon smo pokrenuli da netko od muških osvoji medalju. Mislim da će sad svima to biti još veći poticaj i motiv - rekao je Anđelo Kvesić, ponosni osvajač bronce u teškoj kategoriji.

- Veliki rezultat, ovo će doista biti dodatni motiv i ostalim dečkima da još bolje i odgovornije krenemo dalje. Ovo će puno značiti cijeloj ekipi - rekao je izbornik naše reprezentacije u borbama Esad Garibović.

Prvu borbu repasaža obilježila je nesvakidašnja situacija, u kojoj se Kvesić prvu minutu borio s akreditacijom oko vrata, koja je bila ispod kimona. Tek tada suci su to uočili, a Kvesić je sam skinuo. Ni to mu nije smetalo da prikaže odlučan i prije svega kvalitetan karate koji mu je omogućio subotnji susret u kojem je ponovo pobijedio.

Nažalost, Maša Vidić poražena je u borbi za treće mjesto 2-0 od Iranke Hamideh Abbasli.

Na SP-u sudjeluje 1166 karatista iz 118 zemalja

Od ostalih naših predstavnika najdalje je došao Enes Garibović u kategoriji do 75 kg. Tri su mu pobjede omogućile nastup u četvrtfinalu, gdje ga je zaustavio Uzbekistanac Dastonek Otobolaev 2:1.

Prije toga, Garibović je sudačkim preglasavanjem eliminirao Nikolu Poluga iz BiH nakon što u borbi nije bilo bodova, a zatim i ostvario pobjede protiv predstavnika Saudijske Arabije Badera Alotaibija 1:0 i Tewite Tamanigaunatewamudua s Fidžija 4:0. 

Ante Mrvičić natjecanje je završio u 3. kolu kategorije do 84 kg pobjedama protiv Nizozemca Timothya Petersena 5:0 i Aibola Shadykanova iz Kirgistana 4:1. U završnici borbe izgubio je od Ukrajinca Valerija Čobotara 7:2. 

Ivana Bebek u kategoriji do 68 kg svladala je Peruanku Gabrielu Lopez 2:0, ali i izgubila u posljednjim sekundama od Grkinje Vassiliki Panetsidou 1:0.

Vlatka Kiuk u natjecanju katašica stigla je do osmine finala. Slavila je dvaput istim rezultatom (4:1), protiv Ruskinje Anastazije Rumiantseve i Novozelanđanke Alexandre Anacan. Treće je kolo za Kiuk bilo i završno, budući da je ispala od Francuskinje Alexandre Feracci (5:0). 

U premijernom nastupu na SP-ima Tomislav Stolar eliminirao je austrijskog kataša Aplera Degera s maksimalnim rezultatom 5:0, ali u nastavku istim rezultatom ispao od Belgijca Amedea Alessandra di Giovannija. 

Na SP-u u Linzu, koje traje do nedjelje, sudjeluje 1166 karatista iz 118 zemalja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome