Obavijesti

Sport

Komentari 35

Hrvatska je iz dijaspore dobila novog wunderkinda! Austrijanci su ljutiti i poručuju da se iseli?!

Hrvatska je iz dijaspore dobila novog wunderkinda! Austrijanci su ljutiti i poručuju da se iseli?!

Oliver Lukić najbolji je igrač kojeg sam u posljednjih 20 godina vidio u Austriji. Bolji je od Sučića. Ima nešto što dugo nisam vidio, kombinacija je Bobana i Prosinečkog. Od Zvone ima kuražnost i bezobraštinu, a od Robija mekoću

VIDEO

Oliver Lukić (17), veliki talent iz škole RB Salzburga, dobio je Fifino odobrenje da Austriju zamijeni Hrvatskom te ga je izbornik Siniša Oreščanin pozvao u U-19 reprezentaciju za prijateljske susrete sa Saudijskom Arabijom i Grčkom.

Lukić je, doznaju Sportske novosti, nedavno bio u sjedištu HNS-a zajedno s ocem Valentinom i mentorom Draženom Bobanom, primili su ih čelnici Saveza predvođeni Marijanom Kustićem. I ondje je ponovio svoju želju da igra za Hrvatsku. Nije bilo prepreka u Fifi jer Oliverov otac Valentin ima hrvatsko državljanstvo.

Pokretanje videa...

Nastup Mate Bulića u fan zoni 'vatrenih' 17:18

Lukić je bio na Guardianovoj listi 60 najvećih talenata svijeta, a igra za Liefering u drugoj austrijskoj ligi te za mladu momčad RB Salzburga u Uefinoj Ligi mladih.

Nedavno nam ga je jako hvalio Dražen Boban, Zvonimirov brat, koji mu je mentor, a tog je veznjaka otkrio Nikica Pavlek (52), nekadašnji HNL igrač, danas menadžer, koji živi u Beču. Lukić je odigrao 13 utakmica za Austriju od U-16 do U-18, pa i lani protiv Hrvatske u Čakovcu, kad je u remiju 2-2 dvaput asistirao.

- Noa Skoko me tada pitao zašto ne igram za Hrvatsku, kazao sam da me nitko nije zvao. Razgovarao sam s još dvojicom igrača Hajduka, a jedan je hrvatski nogometaš na engleskom jeziku kazao: "You are the best player". Nasmijao sam mu se i rekao da možemo popričati na hrvatskom jeziku - rekao je tada Oliver za SN.

Atmosfera na tribinama uoči utakmice  Lokomotiva - Dinamo

Uzor mu je Modrić, a s njim je individualno radio i Branko Strupar.

- Čim su vijest objavili u Austriji, mediji su ga počeli napadati, prozivaju ga da se iseli iz Salzburga, ali hladan je kao špricer. Austrijski savez mu je sve dao, a skauti koji rade za HNS, moram reći, nisu ga baš prepoznali. On je najbolji igrač kojeg sam u posljednjih 20 godina vidio u Austriji. Bolji je od Sučića, ali mora se dokazati i to potvrditi. Ima nešto što dugo nisam vidio. On je kao zagrebački mangup s asfalta. Kombinacija je Bobana i Prosinečkog. Od Zvone ima kuražnost i bezobraštinu, a od Robija mekoću. I Zvone se brine o malome... Obožava Hrvatsku i dinamovac je - rekao je Pavlek za SN.

Otac Valentin je iz Konjica, a Oliver je odrastao bez majke jer su mu se roditelji rastali kad su mu bile tek dvije godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju