Obavijesti

Sport

Komentari 10

Hrvatska je spremna: Povijesni UFC-ov spektakl u Zagrebu!

Hrvatska je spremna: Povijesni UFC-ov spektakl u Zagrebu!
1

Američki UFC u zagrebačkoj Areni organizira event UFC Fight Night 86 predvođen velikim imenima slobodne borbe poput Gabriela Gonzage, Juniora dos Santosa, Bena Rothwella, Igora Pokrajca...

VIDEO

Po prvi put u povijesti najjača MMA organizacija na svijetu dolazi u Zagreb. Američki UFC u zagrebačkoj Areni organizira event UFC Fight Night 86 predvođen velikim imenima slobodne borbe poput Gabriela Gonzage, Juniora dos Santosa, Bena Rothwella, Igora Pokrajca, a po prvi put borit će se i debitant Filip Pejić. Cjelokupni događaj sastoji se od 12 borbi.

I sam predsjednik UFC-a Dana White je rekao kako je za domaćina izabran Zagreb radi duge tradicije borilačkih vještina (počevši od boksa i Mate Parlova preko Željka Mavrovića, pa Branka Cikatića u kickboksu i tajlandskom boksu do Mirka Filipovića i drugih).

Pored Zagreba, UFC po prvi put dolazi i u Nizozemsku, a event će se održati u Amsterdamu. Poznavajući povijest nizozemske borilačke i MMA scene, može se reći - sasvim zasluženo. Borci poput Ernesta Hoosta, Petera Aertsa, Remyja Bonjaskog, Semmyja Schilta, Alistaira Overeema, Melvina Manhoefa, Badra Harija, Gilberta Yvela, Rica Verhoevena i Stefana Struvea uvelike su obilježili povijest borilačkog sporta.

Zahvalu i priznanje za UFC u Zagrebu treba odati i predsjedniku FFC-a, vlasniku Fight Channela i bivšem menadžeru Mirka Filipovića Orsatu Zovku, koji je u Zagreb doveo K-1 još tamo 2003. godine.

Zagarantiran spektakl u Areni

UFC-ov event u Zagrebu održat će se pod nazivom UFC Fight Night: Ben Rothwell vs. Junior dos Santos. Dakle, krema UFC-ove teške kategorije borit će se pred zagrebačkom publikom. Rothwell (34), koji je nanizao par dobrih borbi i Dos Santos (32), bivši svjetski prvak koji traži povratak na sam vrh teške kategorije.

U co-main eventu večeri borit će se Gabriel Gonzaga (36) i Derrick "The Black Beast" Lewis (31), čovjek koji je od ukupnih 18 borbi 16 završio prekidom. Gonzagu ne treba previše predstavljati pošto je hrvatskoj javnosti otprije poznat po borbama s Cro Copom.

Igor Pokrajac (37) vraća se u UFC nakon skoro dvije godine. Posljednju borbu odradio je 20. prosinca 2014. godine kada je izgubio od Marcosa Rogeria da Lime. Pokrajac je od tada nanizao tri pobjede u FFC- u i MFC-u, a veliki povratak pod svjetla UFC-a odradit će pred domaćom publikom protiv opasnog Poljaka Jana Blachowicza (33).

Jurica Galoic/PIXSELL

Mladi zagrebački borac Filip "Nitro" Pejić dobrim je nastupima u CRO MMA ligi, a zatim i FFC-u zaradio pozivnicu za nastup u Areni. Sa samo 23 godine, Pejiću se ostvario san, a borit će se protiv Damiana Stasiaka, 26-godišnjeg poljskog parteraša. Bit će ovo borba dva oprečna borca: Pejić je jači u stojci, a Stasiak u parteru. Poznavajući agresivnost Nitra, ne bi nas začudilo da mladi hrvatski borac krene na nokaut već u prvim minutama meča.

Goran Stanzl/PIXSELL

U Zagrebu će priliku dobiti i najbolji srpski MMA borac Bojan Veličković (27), koji će se boriti protiv Talijana Alessija Di Chirica (26). Di Chirico još uvijek ne zna za poraz, a srpskom borcu će ovo biti debi nastup u UFC-u.

Također, priliku pred zagrebačkom publikom dobit će i bosanskohercegovački MMA borac Damir Hadžović (29). Hadžović je ostvario dječački san, a debitirat će protiv Rusa Mairbeka Taisumova (27).

Hrvatska će po prvi put imati prilike vidjeti i meč dviju borkinja. Riječ je o Maryni Moroz (24) i Cristini Stanciu (22). Moroz je Ukrajinka koja je već odradila dvije borbe za UFC. Jednu je izgubila, a jednu pobijedila. Stanciu je, pak, debitantica. Rumunjka će prvi put za UFC nastupati u Zagrebu, a riječ je o atraktivnoj borkinji, koja je dobra i u stojci i u parteru.

U teškoj kategoriji sudarit će se i dva atraktivna borca Francuz Francis Ngannou (29) i Amerikanac Curtis Blaydes (25). Ngannou je, do sad, odradio jednu borbu za UFC i pobijedio dok će Blaydesu borba u Zagrebu biti debi. No to ne znači da se radi o "bezveznom" borcu. Naprotiv, radi se o vrlo atraktivnom borcu, koji je u pet profesionalnih borbi upisao pet pobjeda - sve nokautom.

UFC je pažljivo odabrao borce za nastup u zagrebačkoj Areni, a svima je event u Hrvatskoj "odskočna daska". Jednom kad uđeš u oktogon nema povratka, a svatko od natjecatelja će dati sve od sebe. Pogotovo kad je riječ o debitantima, prva borba je najvažnija i kakav dojam će ostati nakon nje...

UFC Fight Night 86 Fight Card:

  • Ben Rothwell vs. Junior dos Santos (glavna borba večeri)
  • Gabriel Gonzaga vs. Derrick Lewis (druga glavna borba večeri)
  • Igor Pokrajac vs. Jan Blachowicz
  • Francis Ngannou vs. Curtis Blaydes
  • Nicolas Dalby vs. Zak Cummings
  • Marcin Tybura vs. Timothy Johnson
  • Bojan Veličković vs. Alessio Di Chirico
  • Filip Pejić vs. Damian Stasiak
  • Damir Hadžović vs. Mairbek Taisumov
  • Cyril Asker vs. Jared Cannonier
  • Ian Entwistle vs. Alejandro Perez
  • Lucas Martin vs. Robert Whiteford
  • Maryna Moroz vs. Cristina Stanciu
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'