Obavijesti

Sport

Komentari 340

Triler u produžetku! Hrvatska dobila Sloveniju nakon 18 god.

Triler u produžetku! Hrvatska dobila Sloveniju nakon 18 god.
9

Hrvatski košarkaši u 4. kolu Eurobasketa stigli su do trećeg slavlja svladavši domaćina Sloveniju 76-74 nakon produžetka. Za prolaz treba sutra dobiti Češku

VIDEO

Ako se po jutru dan poznaje, pokazalo se, ne vrijedi u slučaju hrvatske košarkaške reprezentacije. Nakon katastrofalnog otvaranja protiv aktualnog prvaka Španjolske, Hrvatska se preporodila i ostvarila tri uzastopne pobjede na Eurobasketu u Sloveniji!

Nakon Gruzije i Poljske, posljednja u nizu reprezentacija, koja je pala u trileru protiv Repešinih izabranika je domaćin Slovenija! Hrvatska očito ne može bez drame te je ovoga puta pobijedila nakon produžetka 76-74!

Slovenija je dočekala utakmicu kao jedina neporažena momčad u skupini C, no njihova dominacija jednostavno je isparila protiv disciplinirane i uporne Hrvatske.

U Celju smo gledali dva različita poluvremena - Sloveniji je pripalo prvo, Hrvatskoj drugo, ali što je najvažnije i produžetak je išao na stranu naših košarkaša.

Nakon uvodnih 4-2 Hrvatska je prepustila vodstvo Sloveniji, koja je nakon prve četvrtine imala +3. Domaćini su se u drugoj dionici odvojili na +10 zahvaljujući tricaški odlično raspoloženom Lorbeku, no serija slobodnih bacanja vratila je naše košarkaše u egal 33-33, ponajviše zahvaljujući Bogdanoviću (do 17. minute ubacio 16 koševa). No Slovenci se opet odvajaju serijom 6-0 da bi na odmor otišli sa 41-35.

Početak treće četvrtine dao je naslutiti da se ne piše dobro Repešinim igračima nakon što je Slovenija pobjegla na dotad najviših +13. No krajem dionice Hrvatska se još jednom vraća, ovaj put na -2. U posljednoj fazi igre hrvatski košarkaši poveli su u 32. minuti 58-57, a mrtva trka vodila se do samog kraja. Ante Tomić zabio je jedno od dva slobodna bacanja te se s rezultatom 65-65 otišlo u produžetak.

Odmah na početku dodatne dionice Hrvatska 'lomi' domaćine tricama Rudeža i Bogdanovića i polaganjem Ukića za naših +7, da bi se Slovenija vratila serijom 5-0. Na to je odgovorio Rudež zabivši tricu, a Tomićeva dva promašaja iz slobodnih bacanja, 8 desetinki prije kraja Slovenci nisu uspjeli kazniti te su se morali pomiriti s prvim porazom.

Za slavlje nema previše vremena jer Hrvatska sutra igra ključnu utakmicu za plasman u drugi krug, a za to će biti potrebna pobjeda protiv Češke. Utakmica se igra u 17.45 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 340
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...